‘Frenkie de Jong krijgt ‘gevaarlijk’ nieuws van Barcelona’

Foto: ‘Frenkie de Jong krijgt ‘gevaarlijk’ nieuws van Barcelona’

De Primera División moet eigenlijk wel uitgespeeld worden, omdat de Spaanse clubs anders geen recht hebben op de televisiegelden. LaLiga zet alles op alles op een snelle hervatting van de competitie, maar dit is FC Barcelona eigenlijk iets te gek.

De voetballers van de Catalanen zijn uitgewaaierd over allerlei windstreken en Frenkie de Jong verblijft momenteel bijvoorbeeld in Amsterdam. Wat de Spaanse voetbalbond ook beslist, volgens het dagblad Sport mag de Nederlandse middenvelder zélf beslissen wat hij doet. Beangstigt het coronavirus hem dusdanig dat hij niet terug wil keren naar het Camp Nou-stadion, dan zal de leiding van Barça hem niks verplichten, wat de gevolgen daar ook van mogen zijn.

Barcelona lijkt sowieso meer te voelen voor de ‘Nederlandse aanpak’ en dus een definitieve stopzetting van de Primera División. De grootmacht heeft misschien makkelijk praten omdat men eerste staat met twee punten voorsprong op Real Madrid, maar daar heeft deze beslissing volgens het bovengenoemde medium niets mee te maken.

De hoge heren van Barça willen eerst toezeggingen van de bond over de gezondheidsrisico’s die hun spelers lopen. Pas als het helemaal veilig is mag de competitie, en zelfs het trainen, weer beginnen. Het standpunt van de topclub is wel ‘gevaarlijk’, omdat Javier Tebas (de voorzitter van LaLiga) onlangs al dreigde met uitsluiting van weigerachtige partijen.

Vind jij dit een goede zet?

  • Ik wel
  • Ik niet
2146+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie