TRANSFERUURTJE: Leegloop dreigt bij Ajax, Barça doet megabod

Foto: TRANSFERUURTJE: Leegloop dreigt bij Ajax, Barça doet megabod

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht.

[b]Nederland:[/b]

Het zou zomaar eens zo kunnen zijn dat Davy Klaassen in de aankomende transferperiode terugkomt naar Ajax. We weten in ieder geval dat de Amsterdammers een vinger aan de pols houden bij de middenvelder van Werder Bremen. Die club staat zeventiende in de Bundesliga en zou best eens kunnen degraderen. In dat geval moet men Klaassen slijten, omdat hij een pittig salaris verdient, maar dat betekent niet dat hij voor een appel en een ei op te pikken is door directeur voetbalzaken Marc Overmars. Volgens de laatste geluiden uit Duitsland moet Ajax in ieder geval 15 miljoen euro betalen voor zijn voormalige publiekslieveling.

Ajax heeft richting de toekomst veel vertrouwen uitgesproken in Sontje Hansen. Het is echter maar de vraag of de Amsterdammers daadwerkelijk mogen profiteren van zijn kwaliteiten. De website TuttoMercatoWeb linkt de zeventienjarige Ajax-aanvaller namelijk aan een toptransfer. Zowel Juventus als Internazionale zou de potentie van Hansen al hebben ontdekt. Beide Italiaanse topclubs willen mogelijk al toeslaan voordat de Ajacied definitief doorbreekt in Amsterdam en daardoor fors duurder gaat worden.

De verwachting is nog altijd dat André Onana in de aankomende zomer zal vertrekken bij Ajax. En misschien ligt zijn toekomst wel bij FC Barcelona, de club die hij als jeugdspeler al diende alvorens hij de transfer maakte naar de Johan Cruijff ArenA. De Catalanen zitten namelijk flink in hun maag met de situatie van Marc-André ter Stegen, zo schrijft het dagblad Sport vandaag. Voorzitter Josep Maria Bartomeu was met de Duitser in onderhandeling over een contractverlenging en deed hem een aanbieding voor een jaarsalaris van 6,5 miljoen euro, maar de keeper heeft klaarblijkelijk ‘nee’ gezegd.

Volgens de Engelse media aast Tottenham Hotspur-manager José Mourinho op de handtekening van David Neres van Ajax, die naar verluidt twee keer zoveel kost als Steven Bergwijn: 60 miljoen euro dus.

[b]Buitenland:[/b]

Het is een publiek geheim dat FC Barcelona zich dolgraag wil versterken met Lautaro Martinez. De Argentijnse spits van Internazionale is de gedroomde opvolger van Luis Suarez en dus zouden de Catalanen nu zelfs al een eerste bod hebben gedaan. En niet zomaar één. Nicolò Schira, journalist van La Gazzetta dello Sport, weet te melden dat FC Barcelona een bod van 70 miljoen euro én de diensten van Arturo Vidal en Nélson Semedo heeft uitgebracht. Barça heeft dus veel over voor Martinez, maar Internazionale vindt het niet genoeg. De afkoopclausule in het tot 2023 lopende contract van Martínez bij Internazionale bedraagt 111 miljoen euro en met minder neemt de Italiaanse grootmacht geen genoegen.

Het was alleszins de verwachting dat Timo Werner na dit seizoen van RB Leipzig naar Liverpool zou transfereren voor 60 miljoen euro. Mogelijk gooit het coronavirus echter roet in het eten, want Covid-19 heeft grote gevolgen voor de voetbalwereld. Directeur Markus Krösche van de bovengenoemde Bundesliga-topclub benadrukt dat de situatie in Duitsland schrijnend is: “En in Engeland hebben ze dezelfde problemen. Deze crisis raakt niet één industrie, maar heeft een globale impact. We kunnen niet inschatten of de huidige marktwaarden over zes maanden nog steeds stabiel zijn.”

Moet Ajax Klaassen terughalen?

  • Ja, vind ik wel
  • Nee, vind ik niet
490+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie