Sterk AZ verslaat Ajax en gooit titelstrijd helemaal open

Foto: Sterk AZ verslaat Ajax en gooit titelstrijd helemaal open

AZ is dit seizoen voor de tweede keer op gelijke hoogte gekomen met Ajax door de onderlinge wedstrijd in winst om te zetten. Net als in Alkmaar leidde Myron Boadu de nummer twee naar een winstpartij: 0-2.

In het AFAS Stadion kopte Boadu pas in extremis de 1-0 binnen, maar in de Johan Cruijff ArenA had de AZ-spits daar aanzienlijk minder tijd voor nodig. Daley Blind leverde de bal knullig in en oog in oog met doelman André Onana maakte hij het knap af. Kort daarvoor had Marco Bizot al knap gered op een inzet van Dusan Tadic, maar de vlag ging al in de lucht vanwege buitenspel.

Ajax en AZ maakten er een interessante eerste helft van. De Alkmaarders kregen een aantal gigantische kansen om de voorsprong te verdubbelen. Fredrik Mitsjö had de pech dat Onana nog net een hand tegen de bal wist te krijgen en kort voor het rustsignaal was het opnieuw aan de Kameroener te danken dat de 0-2 uitbleef. Ditmaal redde Onana op een inzet van Boadu, die bij de tweede paal opdook na een voorzet van Calvin Stengs.

De Amsterdammers hadden het ontzettend lastig met AZ, maar kansen kwamen er zeker. Zo claimde Ajax recht te hebben op een strafschop na een valpartij van Nicolás Tagliafico door toedoen van Ramon Leeuwin, maar zowel scheidsrechter Serdar Gözübüyük als de VAR zag er geen strafschop in. Zodoende stond het halverwege nog 0-1 in de Johan Cruijff ArenA.

Ajax probeerde AZ na rust bij de strot te grijpen, maar het elftal van Arne Slot bleef sterk spelen. Opnieuw was het Onana die de 0-2 van Oussama Idrissi wist te voorkomen. De buitenspeler van AZ passeerde de Ajax-doelman even later alsnog door een goedlopende aanval heerlijk af te ronden, ware het niet dat de VAR hands van Boadu constateerde.

Ajax geloofde na deze meevaller weer in een goed resultaat, maar mede dankzij doelman Marco Bizot bleef de 0-1 op het bord. Sterker nog: AZ wist de voorsprong te vergroten. Teun Koopmeiners lanceerde Idrissi met een heerlijke pass en ditmaal werd Onana met een bekeken lob gepasseerd: 0-2.

Scoreverloop: 0-1 (4′) Myron Boadu, 0-2 (74′) Oussama Idrissi

Wie pakt de titel?

  • Ajax
  • AZ
  • Feyenoord
  • PSV
346+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie