Van de Beek: “Dat is een groot compliment voor de opleiding en de club”

Foto: Van de Beek: “Dat is een groot compliment voor de opleiding en de club”

Ajax telt Europees gezien weer mee en dat was wel even anders. De lat is steeds hoger komen te liggen in de Johan Cruijff ArenA: eerst werd de Europa League-finale al gehaald en vorig seizoen reikten de Amsterdammers tot in de halve finale van de Champions League.

Donny van de Beek zegt in gesprek met Ajax TV: “Het is heel bijzonder, ik denk dat we grote stappen hebben gemaakt. Toen je zag toen ik net bij het eerste elftal kwam en nu, dan hebben we heel grote stappen gezet. Daar kunnen we als club trots op zijn, met veel jongens uit de opleiding die zijn doorgebroken. Daar staat Ajax bekend om en dat is een groot compliment voor de opleiding en de club.”

In onze hoofdstad heeft men nog steeds honger naar succes: “Zeker, dat is ook iets dat de laatste jaren weer opkwam. Een aantal jaar geleden haalden we de finale in de Europa League, vorig jaar de halve finale in de Champions League. Dat is dit jaar niet anders. We willen zover mogelijk komen in de Europa League. Helaas liggen we uit de Champions League, het zat misschien allemaal niet mee. Maar dat hebben we nu achter ons gelaten.”

Ten tijde van de Europa League-finale was Van de Beek nog niet zo’n grote meneer bij Ajax: “Ik zat er toen dicht tegenaan. Ik was nog jong, maar had best veel wedstrijden dat ik erin kwam als invaller. Ik had wel een toegevoegde waarde. Ik zat er tegenaan en maakte mijn minuten, dat was wel heel bijzonder. Het leefde echt in het team en de supporters vonden het ook geweldig dat we zover kwamen. Iedereen heeft nog wel in zijn achterhoofd dat het zo bijzonder was.”

Is dit inderdaad een compliment waard?

  • Ja
  • Nee
197+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie