Italiaanse media gaan los over Nederlander: “Kalm, intelligent en autoriteit”

Foto: Italiaanse media gaan los over Nederlander: “Kalm, intelligent en autoriteit”

Jerdy Schouten is hard aan de weg aan het timmeren in Italië. De 23-jarige middenvelder is sinds een paar maanden basisspeler bij Bologna en maakt sindsdien grote indruk. De Italiaanse zijn na het met 2-3 gewonnen duel tegen AS Roma wederom lovend over de van Excelsior overgekomen Nederlander.

Bologna won in Rome voor de derde keer op rij en nadert de subtop in de Serie A. Sinds Schouten erin kwam ging het steeds beter draaien bij de ploeg van trainer Sinisa Mihajlovic. “Waar komt deze jongen vandaan?”, vroeg men zich af op de Italiaanse tv. Kranten beoordeelden het optreden van Schouten met de hoogste cijfers binnen zijn ploeg, waarin ook Stefano Denswil basisspeler was (Mitchell Dijks ontbrak). “Kalm, intelligent en een autoriteit aan de bal. De baas op het middenveld”, is een greep uit de lovende kritieken.

Dit terwijl het net na zijn overstap naar Bologna allemaal wat minder ging. Schouten kampte met een blessure en moest vervolgens een tijdje wachten op zijn kans. “Voor mij voelde het wel alsof het langer duurde dan ik had gehoopt”, zegt Schouten in gesprek met De Telegraaf. “Ik steek wel zo in elkaar, dat ik een idee in m’n hoofd heb van: ik ga het gewoon gelijk laten zien. Maar dat was in het begin wel lastiger dan gedacht. Het was even aanpassen. Het voetbal is gewoon heel anders, de intensiteit ligt hoger, het fysieke aspect is belangrijker dan in Nederland. Toen ik net binnenkwam, vonden ze mij echt te dun, haha. Dus ik heb echt heel veel krachttraining gedaan. Zoals ze ook vonden dat ik agressiever moest zijn. Ik voel me, ook daarin, nog elke week sterker worden.”

Verrast deze ontwikkeling je?

  • Ja, heel knap dit!
  • Hij toonde zijn potentie bij Excelsior al
197+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie