TRANSFERUURTJE: Feyenoord verrast, United lijdt Ajax-nederlaag

Foto: TRANSFERUURTJE: Feyenoord verrast, United lijdt Ajax-nederlaag

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht.

Nederland:

Manchester United dacht zijn slag te kunnen slaan door een smaakmaker van Ajax over te nemen, maar is bedrogen uitgekomen. Volgens de Engelse media hebben de Red Devils zich er nu bij neergelegd: Donny van de Beek gaat naar Real Madrid. Directeur Ed Woodward gooide deze winterstop een balletje op bij het management van de middenvelder van de Amsterdammers en was bereid om behoorlijk ver te gaan voor zijn doelwit, maar kreeg eigenlijk meteen al nul op het rekest. Aanvankelijk wilde United de strijd wel aangaan met De Koninklijke, maar volgens het medium Sunday Sport heeft de gewezen Premier League-topclub het bijltje er nu toch bij neergegooid.

Yassin Ayoub behoorde gisteren niet tot de wedstrijdselectie van Feyenoord voor het duel met sc Heerenveen (3-1 winst) en oefenmeester Dick Advocaat onthulde al dat de middenvelder in gesprek was over een transfer. Hij blijkt in Griekenland te vertoeven. Journalist Mikos Gouka van het Algemeen Dagblad meldt op Twitter: “Feyenoord hoopt dat Yassin Ayoub snel een contract tekent bij Panathinaikos. Middenvelder is op bezoek bij Griekse club. In De Kuip komt hij niet meer voor in de plannen.” Het gaat overigens om een transfervrij vertrek, zo voegt de stukjesschrijver er even later aan toe.

We weten nu al een tijdje dat Feyenoord nog op zoek is naar twee versterkingen: een spits en een middenvelder. Klaarblijkelijk mikken de Rotterdammers behoorlijk hoog, want volgens RMC Sport moet een speler van Bayern München naar De Kuip komen. Het gaat om Michaël Cuisance, die de afgelopen seizoen al de nodige wedstrijden speelde voor Borussia Mönchengladbach in de Bundesliga. In de maand augustus van het afgelopen kalenderjaar sloeg Der Rekordmeister toe: de huidige nummer drie van de Duitse competitie betaalde 12 miljoen euro voor de diensten van de middenvelder. Die speelde vooralsnog echter slechts een dertigtal minuten mee bij de hoofdmacht.

Fenerbahçe mag voorlopig geen spelers aantrekken en dat klinkt PSV natuurlijk als muziek in de oren. De Eindhovenaren liggen op poleposition om Ricardo Rodríguez naar het Philips Stadion te halen, maar de partijen dienen nog wel één horde te nemen. Het Eindhovens Dagblad schrijft over de stand van zaken: “De Turken leken deze week een eindsprint in te zetten in de strijd om de Zwitserse verdediger en meerdere gerenommeerde Italiaanse media lieten al weten dat Rodríguez naar Istanbul zou vertrekken. PSV waande zich ondanks al die berichten niet kansloos, omdat er vanuit de voetbalbond financiële restricties gelden voor Fener. PSV kan met AC Milan een akkoord bereiken over in ieder geval huur van de linksback, maar moet nog wel een persoonlijk akkoord met Rodríguez zien te sluiten. De verdediger verdient een voor Eredivisie-begrippen meer dan riant salaris. Bij zo’n persoonlijk akkoord zou misschien ook AC Milan nog een veer moeten laten.”Het Scandinavische contingent bij AZ krijgt binnen afzienbare tijd hoogstwaarschijnlijk een flinke opdoffer. Jonas Svensson en Fredrik Midtsjö lijken namelijk niet te willen gaan verlengen bij AZ en kiezen vermoedelijk voor een vertrek. Technisch directeur Max Huiberts komt aan het woord in het Noordhollands Dagblad: “Ze zijn belangrijke spelers voor ons en we proberen ze langer aan ons te binden. Daar ben ik al even mee bezig. Maar ze spelen nu tweeënhalf, drie jaar bij ons en ze hebben ambitie. Dus ze zitten in een andere situatie dan iemand die een jaar in de basis heeft gestaan en dan al roept dat ie een volgende stap wil maken.”

Buitenland:

Het zou best eens zo kunnen zijn dat Edinson Cavani deze transferperiode nog bij Paris Saint-Germain vertrekt, maar dan zal Atlético Madrid wel gas moeten geven. De Parijzenaars hebben het eerste bod van de Madrilenen namelijk afgewezen. Dat is in ieder geval wat media als RMC Sport en L’Équipe melden op de zondagmorgen. Naar verluidt probeerde de club van oefenmeester Diego Simeone het met een openingsbod van 10 miljoen euro, maar dit was dus niet naar de smaak van de clubleiding in het Parc des Princes.

Josep Guardiola wordt door velen toch wel gezien als de allerbeste voetbalcoach op deze planeet. De Catalaan ligt nog tot medio 2021 vast bij Manchester City, maar zou best eens een transfer kunnen maken in de aankomende zomer. Dat is in ieder geval de verwachting van Paris Saint-Germain. De grootmacht uit de Ligue 1 denkt kans te maken op de komst van Guardiola, ondanks het feit dat men met Thomas Tuchel natuurlijk al een uitstekende hoofdtrainer onder contract heeft staan. Volgens het boulevardblad The Sun kan Pep in ieder geval een ‘onweerstaanbare’ aanbieding verwachten.

Moet PSV zijn salarisplafond breken voor Rodríguez?

  • Ja
  • Nee
490+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

19:46
1+
‘Ajax-hereniging voor Matthijs de Ligt’
19:34
20+
Van Hanegem niet rouwig om vertrek Slot: “Geen zorgen”
19:24
131+
‘Van Persie neemt Feyenoord-standpunt in’
19:12
25+
Steun Ajax en Feyenoord niet voldoende: Van den Herik haakt af
19:00
99+
‘Droomtransfer voor Kenneth Taylor’
18:48
119+
Van den Boomen: “Als Ajax mij niet had gebeld..”
18:33
163+
Verweij onthult welke trainer ‘op 1 staat op verlanglijst Ajax’
18:19
21+
Kramer ‘klein beetje blij’ met Ajax-goal: “Maar niet gejuicht”
18:02
52+
‘Weinig prijzen gepakt, Slot stapt op dieptepunt in’
17:47
189+
Carragher velt zijn oordeel over ‘Slot naar Liverpool’
17:34
1527+
Steven Bergwijn voor ‘mooi bedrag’ weg bij Ajax?
17:16
49+
Scheidsrechtersbaas Van Egmond stopt om gezondheidsredenen
17:00
191+
Ajax, haal Schreuder naar Amsterdam! | Raad van Aad #41
16:47
265+
‘Feyenoord krijgt kraakhelder Oosting-nieuws’
16:34
35+
Seuntjens bevestigt gesprekken: binnenlandse transfer lonkt
16:21
128+
‘Ontwerp nieuw thuisshirt Feyenoord uitgelekt’
16:04
68+
Go Ahead-speler hekelt: “Ik vind dat ons publiek arrogant wordt”
15:48
144+
Bosz looft PSV’er die 0 minuten speelde in Heerenveen: “Grote toekomst”
15:32
61+
Veerman wijst ploeggenoot waar hij ‘het meest van heeft genoten’ aan
15:16
220+
PSV’er voor 60 miljoen weg? “Strik erom”
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie