‘200 miljoen voor Ajax-dubbeldeal’

Foto: ‘200 miljoen voor Ajax-dubbeldeal’

Ajax gaat in de aankomende zomer weer spelers verkopen, dat staat eigenlijk wel vast, en als Manchester United weer aanklopt in Amsterdam, dan zou de jackpot gewonnen kunnen worden. The Red Devils worden mogelijk namelijk overgenomen door een steenrijk Qatarees investeringsfonds.

De familie Glazer wil van haar ‘Premier League-speeltje’ af en vraagt naar verluidt liefst zes miljard pond voor United. Volgens The Daily Mail zijn puissant rijke Qatari’s echter bereid om aan deze vraagprijs te voldoen, om daarna ook nog eens twee miljard pond in de faciliteiten op Carrington (volgens Cristiano Ronaldo ‘verschrikkelijk outdated’) te pompen. En oefenmeester Erik ten Hag zou een enorm transferbudget tot zijn beschikking krijgen.

Kudus en Timber

In de voorbije zomer waren The Red Devils concreet geïnteresseerd in de komst van Jurriën Timber, die bij Ajax besloot te blijven. En de laatste tijd duiken er steeds meer geruchten op dat ook de naam van Mohammed Kudus op het verlanglijstje van Ten Hag staat. United betaalde een half jaartje geleden meer dan 150 miljoen euro voor Antony en Lisandro Martínez en de influx van miljarden uit Qatar zou kunnen betekenen dat die geschiedenis zich herhaalt.

Rafael van der Vaart vertelde onlangs over een ontmoeting met Marc Overmars, de ex-td in de Johan Cruijff ArenA: “Ik zag Kudus voor het eerst tijdens een oefenwedstrijd. Overmars zei: Raf, echt waar. Dit is mijn allerbeste aankoop ooit. Dit gaat honderd miljoen worden. Hij geloofde in hem.” Honderd miljoen voor de Ghanees lijkt wat veel, maar de gezamenlijke marktwaarde van de twee genoemde Ajacieden wordt geschat op zo’n 65 miljoen euro.

‘Verleiding is groot’

Timber liet in september weten over zijn beslissing om Ajax trouw te blijven: “Er zijn ook momenten geweest dat ik dacht: misschien moet ik gaan. Natuurlijk. De ene dag denk je: ik blijf. De andere dag komt er een prachtige kans voorbij waarvan je denkt dat je die eigenlijk niet kunt laten gaan. De verleiding van een topclub in een topcompetitie is groot. Elke dag denk je wat anders, ook omdat heel veel mensen het erover hebben. Daardoor denk je er zelf ook veel over na.”

Moet Ajax goud geld vragen?

  • Ja
  • Nee
1785+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie