EK finale:

Spanje

-

Engeland
14 juli 21:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

2 Ajacieden in Elftal van de Week na Klassieker

Foto: 2 Ajacieden in Elftal van de Week na Klassieker

De Telegraaf heeft zojuist zijn Elftal van de Week bekend gemaakt. Dit keer was oud-international Regi Blinker de rapporteur; namens Ajax, dat de Klassieker met 0-2 won bij Feyenoord, gaat hij voor twee spelers.

De eerste is een verrassende basisklant; Perr Schuurs. “Schuurs staat rechts centraal, want hij was één van de weinigen die zijn niveau haalde. Hij heeft oog voor de diepte, met splijtende passes of naar de zijkant. Op een volwassen manier heeft hij ook veel duels gewonnen. Ik weet van Winston Bogarde (assistent van Erik ten Hag, red.), dat hij veel met Schuurs bezig is en hem echt óók een topper vindt. Dat liet-ie tegen Feyenoord zien.”

Blinker gaat verder ook nog voor Daley Blind. “Omdat ik het vooral knap vind hoe hij in zo’n grote wedstrijd weer zó makkelijk van positie wisselt. Hij bleef vrij simpel overeind en was ongeveer de enige waarbij de passnauwkeurigheid heel hoog lag. Met Schuurs samen heeft hij eigenlijk niets weggegeven en het is mooi hoe hij altijd de rust bewaart in benauwde situaties, zoals hij ook tegen Feyenoord even uit de drukte draaide en weer door voetbalde.”

Dani de Wit

Op het middenveld opteert Blinker voor onder meer oud-Ajacied Dani de Wit. “Dani de Wit is zo’n middenvelder die veel voor de goal verschijnt met zijn loopacties en de 1-0 tegen Willem II was daar weer een voorbeeld van. Hij heeft de combinatie van het enorm fel en vervelend voor een tegenstander kunnen zijn in de duels bij het drukzetten, plus het gevoel voor diepte en daarbij ook nog scorend vermogen. Dat is heel waardevol.”

Telegraaf Elftal van de Week: Mattijs Branderhorst (NEC); Phillipp Mwene (PSV), Perr Schuurs, Daley Blind (beiden Ajax), Mica Pinto (Sparta); Michal Sadílek (FC Twente), Dani de Wit (AZ); Sven Mijnans (Sparta), Yorbe Vertessen (PSV), Henk Veerman (sc Heerenveen), Albert Gudmundsson (AZ).

Ajax landskampioen? De odd is inmiddels 1.50!

Blind was de Man of the Match

  • Eens
  • Oneens
87+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie