‘United-speler vertrekt na meer dan twintig jaar’

Foto: ‘United-speler vertrekt na meer dan twintig jaar’

Jesse Lingard lijkt Manchester United na meer dan twintig jaar te gaan verlaten. De 28-jarige middenvelder heeft een voorstel om zijn aflopende contract te verlengen niet geaccepteerd, zo weten verschillende Engelse media. 

Lingard streek in 2000 neer bij Manchester United. De Engelsman doorliep de jeugdopleiding en groeide uit tot een gewaardeerde schakel in de A-selectie, maar de laatste jaren kwam hij steeds minder aan spelen toe. Dat was voor de grootmacht vorig seizoen al aanleiding om hem een half jaar te verhuren aan competitiegenoot West Ham United.

De verhuurperiode leek Lingard goed te hebben gedaan. Hij keerde met frisse moed terug in Manchester, maar opnieuw liet Ole Gunnar Solskjaer hem veelvuldig aan de kant. Volgens de BBC en The Daily Mail heeft de middenvelder daarom besloten om de stekker uit de onderhandelingen getrokken.

Lingard lijkt United deze winter al te verlaten. De middenvelder hoopt in januari voor een half seizoen elders te worden ondergebracht, waardoor hij zich in de kijker kan spelen bij andere clubs. Eerder noemde het Amerikaanse ESPN al clubs als FC Barcelona en AC Milan als kandidaten. Zijn zaakwaarnemer sprak ook met die clubs.

Meerdere spelers willen weg

Lingard is naar verwachting niet de enige United-speler met een vertrekwens. Ook doelman Dean Henderson en middenvelder Donny van de Beek lijken te opteren voor een vertrek. Net als Lingard komen zij weinig tot niet aan spelen toe onder Solskjaer.

Eindigt United in de toptwee? Win vijftien keer je inleg bij bet365!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Moet United nog door met Solskjaer?

  • Ja
  • Nee
122+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie