Arsenal binnen een uur klaar met Aston Villa

Arsenal heeft vrijdagavond geen fout gemaakt in de Engelse Premier League. De Londenaren hadden in eigen stadion weinig moeite met Aston Villa: 3-1.

Halverwege leidde Arsenal al met comfortabele cijfers. Thomas Partey knikte de thuisploeg naar een 1-0 voorsprong vanuit een hoekschop en een overtreding op Alexandre Lacazette kreeg de bezoekers uit Birmingham definitief op de knieën. Pierre-Emerick Aubameyang faalde in eerste instantie nog wel vanaf elf meter, maar de rebound was alsnog een prooi voor de spits: 2-0.

In de tweede helft maakte Arsenal het karwei al snel af. Emile Smith-Rowe zorgde voor de 3-0 in het Emirates Stadium. Jacob Ramsey scoorde in de 82ste minuut nog wel tegen namens Villa, maar echt spannend werd het niet meer.

Arsenal klimt naar een voorlopig negende plek op de Premier League-ranglijst. Villa is de nummer dertien.

Scoreverloop: 1-0 (23′) Thomas) Partey, 2-0 (45′) Pierre-Emerick Aubameyang, 3-0 (56′) Emile Smith-Rowe, 3-1 (82′) Jacob Ramsey