Auassar: “In achttien jaar tijd is het voetbal veel minder leuk geworden”

Foto: Auassar: “In achttien jaar tijd is het voetbal veel minder leuk geworden”

Adil Auassar speelt zondagmiddag zijn laatste wedstrijd als prof, met Sparta tegen FC Twente. Tijdens zijn carrière is het voetbal behoorlijk veranderd, merkt de mandekker van de Rotterdammers.

‘De boel besodemieteren lijkt een verdienmodel geworden’

“In achttien jaar tijd is het voetbal veel minder leuk geworden”, begint Auassar in gesprek met het Algemeen Dagblad. “Dat zit ‘m met name in het matenaaien. Het als kerels een sportief gevecht voeren met elkaar, zoals ik nog heb meegemaakt; het is volledig verdwenen. De boel besodemieteren lijkt een verdienmodel geworden. Het zou goed zijn als daar een oplossing voor komt.”

Nijhuis ziet voor- en nadelen aan zuivere speeltijd invoeren

In de krant komt ook Bas Nijhuis aan het woord. Hij pleit voor het invoeren van zuivere speeltijd. Maar: “Punt is: wil je echt zo ver gaan dat voetbal straks een soort tenniswedstrijd wordt, die drie uur kan duren? Ik denk niet dat we naar zo’n situatie toe moeten. Dan jaag je toeschouwers en tv-kijkers weg, denk ik.”

De Tukkerse leidsman wil dat er consequenter gestraft wordt voor spelbederf. “Geef onmiddellijk geel wanneer een speler tijdrekt, doe hetzelfde wanneer hij overduidelijk een blessure simuleert of een schwalbe maakt. Daar zou wat mij betreft ook een tijdstraf van vijf minuten op mogen komen te staan, net zoals in het amateurvoetbal. Wat vaststaat: zodra voetballers écht voelen dat wangedrag niet loont, houden ze ermee op.”

Zou jij voor het invoeren van zuivere speeltijd zijn?

  • Ja
  • Nee
124+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie