KNVB opent onderzoek na ‘belachelijk’ incident rond Joey Kooij

De KNVB gaat werk maken van een incident dat zich afspeelde rond scheidsrechter Joey Kooij na afloop van het nacompetitieduel tussen NAC Breda en FC Emmen (1-2). De arbiter van dienst werd vlak voor hij weg kon rijden bij het Rat Verlegh Stadion bekogeld met blikken bier.

KNVB maakt werk van blikjesgooiers richting Joey Kooij

De KNVB start een onderzoek, zo meldt het in De Telegraaf donderdag. “Wij hebben contact met Joey. Samen gaan we bekijken hoe we verder met deze situatie omgaan. Blijft onverlet dat dit soort acties belachelijk zijn en wij vinden dat scheidsrechters te allen tijde veilig hun werk moeten kunnen doen.”

Dankzij een ooggetuige kon de politie ter plaatse al één blikgooier aanhouden. Tijdens de wedstrijd in het stadion werd – met name in de tweede helft – al bijna constant kwetsend gezongen richting scheidsrechter Kooij, die uit zijn auto stapte en dingen terugriep nadat de blikjes zijn bolide raakten.

Uiteindelijk werd FC Emmen juist ‘benadeeld’

Overigens scoorde juist NAC in de blessuretijd nog uit een hoekschop die eigenlijk geen hoekschop had moeten zijn. “Het is heel zuur voor ons, maar dat doen ze niet expres. Uiteindelijk moet je het altijd bij jezelf zoeken”, reageerde Emmen-trainer Dick Lukkien nuchter als altijd. Zaterdag is de return in Drenthe.