KNVB gaat met Duitsland en België voor WK vrouwenvoetbal in 2027

Foto: KNVB gaat met Duitsland en België voor WK vrouwenvoetbal in 2027

Nederland, België en Duitsland hebben officieel naar buiten gebracht dat ze het wereldkampioenschap vrouwenvoetbal in 2027 willen organiseren. Het is de eerste stap voor de gehele organisatie, die dus uit drie landen bestaat.

Ambitieuze plannen van KNVB

“We are ready”, zo openen ze het persbericht. De KNVB kijkt vol enthousiasme uit naar de komende maanden, waarin een hoop moet gebeuren. Allereerst hebben de bonden tot uiterlijk 19 mei de tijd om bij de FIFA officieel de kandidatuur in te dienen. Vervolgens moeten ze voor 8 december een bidbook presenteren, waarin onder meer een financiële onderbouwing staat.

Secretaris-generaal Gijs de Jong is zeer te spreken over de plannen. “De populariteit van het vrouwenvoetbal heeft in Nederland een hoge vlucht genomen na het EK in 2017”, vertelt De Jong. “Sindsdien zijn de Oranjevrouwen niet meer weg te denken uit het Nederlandse voetbal. Het vrouwenvoetbal maakt ook wereldwijd enorme vorderingen.”

“Wij willen met ons gezamenlijke bid gebruik maken van dit momentum en het vrouwenvoetbal een nieuwe impuls geven. Een katalysator voor de positie van alle vrouwen in het voetbal. Onze ambitie is om de beste sportieve omstandigheden voor de speelsters en een unieke sfeer voor onze Oranjefans te creëren.”

Aankomend WK in 2023

De Oranje-Leeuwinnen bereiden zich de komende maanden voor op het wereldkampioenschap in Australië en Nieuw-Zeeland, dat van 20 juli tot 20 augustus plaatsvindt. Nederland zit in Groep E en speelt zijn drie poulewedstrijden tegen de Verenigde Staten, Vietman en Portugal. Het eerste duel is op 23 juli tegen de Portugezen.

Winnen de Leeuwinnen het WK in 2023?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Ben je van plan om naar een wedstrijd te gaan?

  • Ja, zeker
  • Nee, dat niet
15+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie