Prioriteit voor Barcelona: “Belangrijk persoon in kleedkamer”

Foto: Prioriteit voor Barcelona: “Belangrijk persoon in kleedkamer”

Joan Laporta is positief gestemd over de nabije toekomst van Barcelona. De voorzitter van de club vertelt aan diverse media dat hij Sergio Busquets nog een seizoen hoopt te behouden, hoofdtrainer Xavi een langer contract wil aanbieden en de selectie komende zomer wil versterken.

Laporta gaat allereerst in op de toekomst van de controlerende middenvelder. De 34-jarige Spanjaard heeft de mogelijkheid om naar een andere competitie te vertrekken, maar Laporta wil zijn aanvoerder niet kwijt. Daarom hoopt hij hem de komende maanden te overtuigen. “Hij is een belangrijk persoon in de kleedkamer”, zo benadrukt de voorzitter in het uitgebreide interview.

“Hij heeft aanbiedingen van andere clubs om zijn loopbaan elders te vervolgen. Wij hebben nog geen aanbieding gedaan, maar zullen dat snel doen. We willen dat hij nog een jaar doorgaat”, zo benadrukt Laporta over de speler die met Barcelona onder meer acht keer de Spaanse competitie, drie keer de Champions League en driemaal de wereldbeker won.

Naast het behouden van Busquets heeft Laporta na dit seizoen nog een aantal doelstellingen. Zo wil hij dolgraag een rechtsback aantrekken, terwijl ook een centrale verdediger en centrumspits op het verlanglijstje staat. Ruim een half jaar geleden bleek Barcelona nog in staat te zijn om Robert Lewandowski naar Camp Nou te halen.

Vertrouwen in Xavi

Tot slot ging hij in op de toekomst van Xavi. De oefenmeester doet het uitstekend in de Spaanse stad. Hoewel Manchester United de club in de Europa League uitschakelde, staat Barcelona in de Primera División bovenaan. Het verschil met de directe concurrent Real Madrid is inmiddels negen punten met nog veertien wedstrijden te gaan.

Scoort Busquets tegen Athletic Bilbao?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Moet Barcelona nog een jaar doorgaan met Busquets?

  • Ja, hij is nog altijd goed genoeg
  • Nee, het is tijd voor vervanging
168+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie