Frankrijk: Koploper Lyon blijft op brilstand steken

Soccernews

[b]Olympique Lyon -Olympique Nice 0-0[/b]
De Franse koploper Olympique Lyon heeft geen drie punten overgehouden aan de confrontatie met Olympique Nice. De Zuid-Franse voetbalploeg streed, maar vond het net niet tegen de nummer zeven, eveneens een ploeg uit Zuid-Frankrijk. Door dit gelijkspel krijgen achtervolgers AS Nancy, Girondins de Bordeaux en Le Mans kans om twee punten dichter te schuiven.

Lyon begon uiterste moeizaam in de thuiswedstrijd tegen de equipe uit Nice. De eerste kansen waren matige inzetten en eenvoudig te stoppen voor de doelman van de gasten. Nice loerde op de counter en had een voorsprong kunnen pakken, maar verzuimde de koploper op een achterstand te tracteren. De rust werd bereikt met de brilstand.

In de tweede helft probeerde de gastheer te forceren en alsnog de overwinning te grijpen tegen één van de vele Franse subtoppers. Dit plan faalde echter. De vermoeide sterspelers van de thuisvereniging hadden de wedstrijd van elf december tegen de Glasgow Rangers (0-3 en plaatsing voor de volgende ronde van de Champions League) in de benen zitten en oogden vermoeid. Toen zelfs de vrije trappen van de Braziliaanse spelmaker Juninho de keeper van de bezoekers niet konden verrassen, was de eindstand bekend. Beide ploegen schieten niks op met deze puntendeling. Lyon neemt geen afstand van haar achtervolgers, terwijl Nice in de brede subtop blijft meedraaien.

[b]Scoreverloop:[/b]
– Geen goals gescoord.

0 Votes

19:33
2+
Jahanbakhsh verrast: “Nog steeds in gesprek”
91+
Bosz gaat na topjaar ‘eerst ziek worden’: “Gebeurt altijd”