‘Cristiano Ronaldo-nachtmerrie’

Foto: ‘Cristiano Ronaldo-nachtmerrie’

Cristiano Ronaldo is nu al een tijdje niet meer zichzelf, bij Manchester United niet en ook bij Portugal niet. Wim Kieft vindt het pijnlijk om te zien dat een van de allerbeste voetballers ooit inmiddels wegkwijnt op de bank, vooral bij The Red Devils.

“In zijn toptijd overkwam het Ronaldo niet dat hij een beuk op z’n oog en neus kreeg zoals zaterdag met Portugal tegen Tsjechië”, schrijft de voormalige Oranje-international in zijn column in De Telegraaf. “Hij zit niet lekker in zijn vel en dat werd tegen Spanje opnieuw duidelijk. Het valt te verklaren, maar zo zie je hem niet graag. Hij heeft samen met Messi toch vijftien jaar lang de toon gezet. Ronaldo is aan het forceren. Hij scoort nauwelijks, voelt de twijfel bij zichzelf en de mensen om hem heen en neemt z’n situatie bij Manchester United met zijn reserverol mee naar Portugal. Het moet voor hem allemaal een vreemde gewaarwording zijn.”

Kieft vervolgt zijn relaas: “Natuurlijk is hij vaker geconfronteerd met periodes zonder goals. Uit ervaring weet hij dat doelpunten daarna vanzelf weer komen. Je zou zeggen: blijf rustig, doe je ding. Maar hij is niet zeker van zichzelf. Hij forceert, doet alles op kracht en dan lukt het niet. Het zal bij hem voelen als falen en voor ons doet het pijn aan de ogen.” 

Afscheid

Ronaldo wordt volgend jaar al weer 38… “En als iedereen begint te praten over een afscheid, dat het zo niet langer kan, dan groeit de twijfel. Voor zijn omgeving zal het extra moeilijk werken zijn, want in deze situatie is hij nauwelijks voor rede vatbaar. Toch gaan ze hem bij Portugal niet passeren voor het WK.”

Het is te vroeg om CR7 af te schrijven, volgens Kieft: “Het is te vroeg om hem af te schrijven. De wens is hierbij een beetje de vader van de gedachte. Zoals tegen Spanje, zo’n afscheid wil je niet. Na het WK moet hij die beslissing om te stoppen bij Portugal zelf nemen. Vertrek daarna naar Amerika en ga daar lekker voetballen bij een club. Alleen ben ik bang dat zijn grenzeloze ambitie hem dat niet toestaat. Het einde is echter onvermijdelijk.”

TIP: Verdien 3.65 keer je inleg als Ronaldo er eentje maakt tegen Manchester City!

Pijnlijk?

  • Ja
  • Nee
238+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

16:45
2+
Lex Immers maakt opvallende move: “Wilden al langer de stap zetten”
16:30
104+
Kaapt Feyenoord Ajax-deal?
16:15
16+
KNVB strikt Adil Ramzi: “Trots om grootste talenten aan de slag te gaan”
16:14
0+
Voorspelling: Borussia Dortmund gaat in eigen huis voor goede uitgangspositie tegen Paris Saint-Germain
15:58
139+
‘Schandalig Oranje-besluit Ronald Koeman’
15:43
74+
Driessen wuift ‘dertien in een dozijn-transfer’ weg voor Slot
15:28
261+
Henk Spaan doet boekje open over ‘transferleugenaar’ Slot
15:13
387+
‘Van ‘t Schip-wending op komst bij Ajax’
15:00
13+
Real Madrid wint de Champions League | Vraag van Aad
14:45
306+
‘PSV mikt op drietal versterkingen’
14:30
92+
‘Dreun voor Matthijs de Ligt’
14:14
83+
Van ‘t Schip kritisch op Rensch: “Inherent aan zijn leeftijd”
13:59
176+
”Nieuwe’ Tadic voor Ajax’
13:40
302+
MARCA: ‘Schreuder topkandidaat bij Feyenoord’
13:25
274+
Financiële miljoenenimpuls voor Feyenoord
13:10
465+
‘Ajax-uitstel voor Ten Hag’
12:50
3090+
‘Koeman passeert Oranje-lichtgewicht’
12:33
4928+
‘Verrassende transferwending voor Mats Wieffer’
12:17
7817+
‘Barcelona meldt zich met 70 miljoen bij Slot’
12:00
964+
‘Van Bommel verrast met nieuwe club’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie