Excelsior schiet Eredivisie-droom Roda aan gort

Roda JC Kerkrade kan een streep zetten door promotie naar de Eredivisie. Na het 2-2 gelijkspel in Rotterdam verloor de Limburgse club na verlenging met 0-2 van Excelsior.

Roda was in de eerste helft de bovenliggende ploeg. Patrick Pflücke zorgde voor serieus gevaar namens de Limburgers, waaronder een hoekschop die op de lat draaide. De grootste kans kwam op naam van Anthony Limbombe, maar hij had niet de controle in huis toen de bal na een rebound voor zijn voet viel. Aan de andere kant haalde Daryl Werker een inzet van Marouan Azarkan van de lijn en onderscheidde doelman Rody de Boer zich met een fraaie redding.

In Kerkrade ontstond voor rust ook ophef, waaronder een verhitte sfeer aan de zijlijn. In de tweede helft leek het ongenoegen aan Roda-zijde flink te groeien toen scheidsrechter Jochem Kamphuis naar de penaltystip wees na een valpartij van Reuven Niemeijer. Thijs Dallinga nam plaats achter de bal, maar de Keuken Kampioen Divisie-topscorer zag De Boer redden. Vlak voor tijd werd ook nog een treffer van hem afgekeurd vanwege buitenspel.

Geen beslissing dus binnen negentig minuten en dus moest er een verlenging aan te pas komen in het Parkstad Limburg Stadion. In de zesde minuut viel het doelpunt dan toch voor Excelsior, waar Couhaib Driouech van dichtbij succesvol afwerkte: 0-1. In de slotseconden maakte Nikolas Agrafiotis ook nog de 0-2.

Scoreverloop: 0-1 (96′) Couhaib Driouech, 0-2 (120′) Nikolas Agrafiotis

TIP: Voorspel het verdere verloop van de play-offs en pak de bonus van €250!