Royal Antwerp stunt en geeft Club Brugge het nakijken in finale

Club Brugge won het kampioenschap in de Jupiler Pro League vóór de coronabreak, maar is er niet geslaagd om de dubbel te pakken in België. In de finale van de beker werd de ploeg van Ruud Vormer namelijk overklast door Royal Antwerp FC.

Club kwam behoorlijk slecht voor de dag op zaterdagavond en werd gewoonweg overlopen door zijn tegenstander. De Brugse spelers kregen de bal nog geen twee keer naar elkaar overgespeeld, waar Antwerp de kansen aan elkaar reeg. De ploeg uit Antwerpen miste er vier alvorens er gescoord werd: in de 25e minuut van de wedstrijd was het Lior Refaelov die de 1-0 maakte; hij gleed de bal binnen op aangeven van Simen Jukleröd.

Dat het spannend bleef, hadden de spelers van Antwerp aan zichzelf te wijten, want ze hadden véél meer doelpunten kunnen maken. In de tweede helft liet oefenmeester Ivan Leko (die debuteerde als coach van de ploeg) zijn team iets defensiever spelen en Club kon de defensieve muur die zijn tegenstander optrok niet beslechten. Het bleef dus 1-0, met feest in Antwerpen als gevolg. De supporters mogen wegens corona niet de straat op, maar wie de fans van Antwerp een beetje kent…

Scoreverloop: 1-0 (25′) L. Refaelov