Juventus zakt zonder De Ligt door het ijs in Milaan

Juventus heeft dinsdagavond een ongewone nederlaag geleden in de Italiaanse Serie A. De koploper verspeelde in de uitwedstrijd tegen AC Milan een 0-2 voorsprong in de tweede helft: 4-2.

Matthijs de Ligt ontbrak door een schorsing bij Juventus, waar ook Paulo Dybala niet inzetbaar was. Zonder het duo lukte het de nummer één van Italië niet om veel klaar te spelen in de eerste 45 minuten. AC Milan werd via Zlatan Ibrahimovic een paar keer gevaarlijk, maar doelman Wojciech Szczesny en een vlagsignaal wisten te voorkomen dat hij voor een 1-0 ruststand zorgde.

In de tweede helft nam Juventus binnen tien minuten een comfortabele 0-2 voorsprong in handen. Middenvelder Adrien Rabot besloot kort na de hervatting maar eens op avontuur te gaan en na een lange solo maakte hij het zelf ook maar af: 0-1. Cristiano Ronaldo verdubbelde de voorsprong even later na een goede individuele actie en dus leek het duel beslist in Juventus’ voordeel.

Ibrahimovic maakte het in de 62ste minuut weer spannend door een strafschop te verzilveren tegen zijn eerste club in Italië. Vijf minuten later leidde AC Milan zelfs met 3-2. Juventus leek plotseling de kluts helemaal kwijt te zijn. Op aangeven van Ibrahimovic zorgde Franck Kessié voor de gelijkmaker en Rafael Leão maakte de sensatie vervolgens compleet.

Juventus moest plots op jacht, maar zelfs een punt zat er niet meer in. Ante Rebic zorgde tien minuten voor tijd voor 4-2 na nieuw geklungel in de De Ligt-loze defensie van Juventus. De koploper profiteert dus niet van de 2-1 nederlaag van SS Lazio bij Lecce, maar de achtervolgers zullen toch weer bloed ruiken. AC Milan staat vijfde, tevens het hoogst haalbare gezien de grote achterstand op de topvier.

Scoreverloop: 0-1 (47′) Adrien Rabiot, 0-2 (53′) Cristiano Ronaldo, 1-2 (62′) Zlatan Ibrahimovic (strafschop), 2-2 (66′) Franck Kessié, 3-2 (67′) Rafael Leão, 4-2 (80′) Ante Rebic

Gaat de Italiaanse titelstrijd nog spannend worden?