TRANSFERUURTJE: Drama voor Ajax, Barça doet megabod

Foto: TRANSFERUURTJE: Drama voor Ajax, Barça doet megabod

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht.

[b]Nederland:[/b]

Er is een behoorlijke kans dat Sontje Hansen binnenkort vertrekt bij Ajax. De jonge aanvaller maakte zijn debuut bij de hoofdmacht van Ajax in de KNVB-bekerwedstrijd tegen Telstar en zat vervolgens nog een paar keer bij de selectie van oefenmeester Erik ten Hag. Zijn contract in de Johan Cruijff ArenA loopt echter nog maar door tot medio 2021 en het lijkt er niet op dat hij van plan is om te verlengen. Juventus, Internazionale en RB Leipzig willen hem maar al te graag inlijven, maar volgens de website Goal ligt Manchester City op poleposition om binnenkort al aan de slag te gaan met Hansen. Er moet wél een transferbedrag betaald worden voor het talent, maar volgens het geruchtencircuit is 7,3 miljoen euro genoeg om directeur voetbalzaken Marc Overmars te overtuigen.

De verwachting is alleszins dat Nicolás Tagliafico binnenkort gaat vertrekken bij Ajax en vervolgens moeten de Amsterdammers een vervanger aantrekken. Volgens de Braziliaanse media is de keuze gevallen op Ramon Ramos Lima van Flamengo, maar dan zit er vermoedelijk een teleurstelling aan te komen. Oefenmeester Jorge Jesus heeft Ramon namelijk laten promoveren naar de hoofdmacht van Flamengo en wil zijn grote belofte niet kwijt. Klopt Ajax binnenkort aan in Rio de Janeiro, dan zal de clubleiding van Fla naar de transferclausule in het contract van de vleugelverdediger wijzen. Dat betekent dat Ajax 50 (!) miljoen euro moet betalen om hem los te weken.

[b]Buitenland:[/b]

Het is al lang geen geheim meer dat FC Barcelona graag aan de slag wil gaan met Lautaro Martínez. Volgens het dagblad Sport hebben de Catalanen inmiddels een officieel bod neergelegd bij Internazionale: 50 miljoen euro plus twee spelers. De Serie A-club mag naar verluidt kiezen uit het rijtje: Júnior Firpo, Arturo Vidal en Samuel Umtiti. Oefenmeester Antonio Conte van de ploeg uit Milaan zou in ieder geval een voorkeur hebben voor de komst van Chileen, die hij in een eerder stadium onder zijn hoede had bij Juventus.

Mundo Deportivo schrijft dat FC Barcelona de spelers die weg mogen prijskaartjes heeft gegeven. Rechtsback Nélson Semedo is de meest begeerde speler en moet 50 miljoen euro opleveren, linksback Junior Firpo kost 30 miljoen. Ook Jean-Clair Todibo, Rafinha, Arturo Vidal en Moussa Wague mogen weg bij een goed bod en weten wat zij moeten gaan opleveren.

Volgens Italiaanse media is Liverpool op zoek naar een ‘droompartner’ voor Virgil van Dijk. De krant Corriere del Mezzogiorno schrijft namelijk dat de gedoodverfde kampioen van de Engelse competitie concreet in de markt is voor de handtekening van Kalidou Koulibaly van Napoli. De verdediger mag vermoedelijk vertrekken uit het San Paolo-stadion omdat voorzitter Aurelio De Laurentiis zijn team een make-over wil geven. Dat betekent echter zeker niet dat de Senegalees ook goedkoop is, want de Italianen willen naar verluidt liefst 80 miljoen euro verdienen met zijn verkoop.

Zie jij Hansen vertrekken?

  • Ja, ik wel
  • Nee, ik niet
656+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

18:48
13+
Van den Boomen: “Als Ajax mij niet had gebeld..”
18:33
44+
Verweij onthult welke trainer ‘op 1 staat op verlanglijst Ajax’
18:19
10+
Kramer ‘klein beetje blij’ met Ajax-goal: “Maar niet gejuicht”
18:02
25+
‘Weinig prijzen gepakt, Slot stapt op dieptepunt in’
17:47
137+
Carragher velt zijn oordeel over ‘Slot naar Liverpool’
17:34
1462+
Steven Bergwijn voor ‘mooi bedrag’ weg bij Ajax?
17:16
42+
Scheidsrechtersbaas Van Egmond stopt om gezondheidsredenen
17:00
162+
Ajax, haal Schreuder naar Amsterdam! | Raad van Aad #41
16:47
225+
‘Feyenoord krijgt kraakhelder Oosting-nieuws’
16:34
30+
Seuntjens bevestigt gesprekken: binnenlandse transfer lonkt
16:21
109+
‘Ontwerp nieuw thuisshirt Feyenoord uitgelekt’
16:04
62+
Go Ahead-speler hekelt: “Ik vind dat ons publiek arrogant wordt”
15:48
119+
Bosz looft PSV’er die 0 minuten speelde in Heerenveen: “Grote toekomst”
15:32
52+
Veerman wijst ploeggenoot waar hij ‘het meest van heeft genoten’ aan
15:16
200+
PSV’er voor 60 miljoen weg? “Strik erom”
15:00
4057+
‘Verrassende transfermove Xavi Simons’
14:47
235+
Hofs vreest voor verdwijnen van licentie Vitesse
14:25
344+
Tuchtcommissie KNVB legt Bergwijn schorsing op
14:00
221+
‘Ajax neemt definitief afscheid van Maduro’
13:48
69+
‘AZ richt pijlen op Zweeds international’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie