CL: Liverpool onderuit in Madrid, Haaland doet PSG pijn

Liverpool verloor dit seizoen nog geen enkele keer in competitieverband, maar moet in de Champions League aan de bak om uitschakeling te voorkomen. In de achtste finale ging de titelverdediger dinsdagavond met 1-0 onderuit bij Atlético Madrid.

Atlético maakt in LaLiga een teleurstellend seizoen door, maar stormde in het eigen Wanda Metropolitano als vanouds. Trainer Diego Simeone zag zijn elftal al vroeg de leiding nemen via Saúl Ñiguez. Die voorsprong had zomaar verdubbeld kunnen worden, ware het niet dat Atlético-aanvaller Álvaro Morata een grote kans om zeep hielp.

Liverpool stelde daar vrijwel niets tegenover in de eerste helft. Mohamed Salah kreeg de bal weliswaar in het net, maar de vlag ging terecht omhoog vanwege buitenspel. De Egyptenaar liet in de tweede helft nog wel een grote kans op de gelijkmaker onbenut. Georginio Wijnaldum slaagde er evenmin niet in om te scoren voor ‘The Reds’, waar ook Virgil van Dijk in de basis stond.

Haaland laat PSG bibberen

Paris Saint-Germain zal zich dit seizoen waarschijnlijk opnieuw kronen tot landskampioen. De steenrijke eigenaren willen echter ook Europese erkenning en dus zal Champions League-succes worden geëist. PSG zal echter óók aan de bak moeten om vroege eliminatie te voorkomen: 2-1 voor Borussia Dortmund.

PSG kreeg in Duitsland zeker mogelijkheden om de score te openen, maar het was vooral Dortmund dat regelmatig voor gevaar zorgde. Erling Braut Haaland zorgde meermaals voor dreiging en in de tweede helft was het ook raak voor de Noorse goalgetter. Haaland ontsnapte aan de Franse buitenspelval en liet doelman Keylor Navas vervolgens kansloos.

Neymar bracht PSG nog wel langszij in Duitsland. Daarmee bemachtigden de bezoekers het gewenste doelpunt, al stapte Dortmund alsnog als winnaar van het veld. Twee minuten later maakte Haaland zijn tweede van de avond: 2-1.