LEESTIP: 7 mogelijke opvolgers van Ziyech bij Ajax

Foto: LEESTIP: 7 mogelijke opvolgers van Ziyech bij Ajax

Hakim Ziyech verruilt Ajax komende zomer officieel voor de Engelse topclub Chelsea. Het vertrek van de aanvallende middenvelder zal een enorme aderlating betekenen voor de Amsterdammers, maar directeur Marc Overmars zal voldoende miljoenen beschikbaar krijgen om een opvolger te halen. SoccerNews.nl doet zeven suggesties.

Calvin Stengs (AZ)


De naam van Stengs circuleert al enige tijd als potentiële opvolger van Ziyech. Clubwatcher Mike Verweij noemde de AZ-sterspeler maanden geleden al een waarschijnlijke optie en deze week zijn de speculaties weer toegenomen. Mocht Overmars daadwerkelijk opteren voor Stengs, dan lijkt Ajax het transferrecord te moeten breken. De Alkmaarders willen Stengs liever niet aan een Eredivisie-rivaal verkopen en mocht dat tóch gebeuren, dan lijkt er minstens 25 miljoen euro vereist te zijn.

Mohamed Ihattaren (PSV)

Mocht Ajax voor een Eredivisie-oplossing kiezen, dan is Ihattaren misschien wel dé droomkandidaat. De net achttienjarige middenvelder annex buitenspeler is dit seizoen een van de weinige lichtpuntjes in het shirt van PSV. Binnenkort laat Ihattaren zijn belangen behartigen door zaakwaarnemer Mino Raiola, maar maakt Ajax serieus kans op diens handtekening? PSV zal waarschijnlijk een hogere transfersom eisen dan AZ voor Stengs en een transfer naar Amsterdam ligt in zijn geval nóg gevoeliger. Op het eerste oog lijkt Ihattaren onhaalbaar voor Ajax, maar wie weet…

Mike Trésor Ndayishimiye (Willem II)

Rafael van der Vaart was eerder dit seizoen in Studio Voetbal lovend over Ndayishimiye. De oud-Ajacied verklaarde: “Je kan zien dat die jongen veel inzicht heeft. Hij doet me een beetje denken aan een rechtsbenige Ziyech. En dan speelt hij bij Willem II… Ajax kan hem zo nemen, hoor. Honderd procent.” Ja, waarom ook niet eigenlijk? Het is een weliswaar gok na één goed seizoen in de Eredivisie, maar de Belg heeft in grote wedstrijden al laten zien dat hij beslissend kan zijn.

Antony (São Paulo)

Het aanwijzen van dé vervanger voor Ziyech is lastig. Immers: zoek je een aanvallende middenvelder, een rechtsbuiten of een speler die op beide posities uit de voeten kan? Duidelijk is dat Ajax voor de rechtsbuitenpositie aan de negentienjarige Antony van het Braziliaanse São Paulo denkt. In januari bleek een bod van 25 miljoen euro nog niet toereikend, maar Overmars heeft al laten weten dat hij voor komende zomer hoopvol is.

Giovanni Manson Ribeiro (Santos)

Giovanni is net als Antony een van de grote talenten in de Braziliaanse competitie. Ajax werd afgelopen zomer al gelinkt aan de komst van de nu achttienjarige middenvelder, maar na het Ziyech-nieuws plaatste hij plotseling de volgende boodschap via zijn Twitter-account: “Het is zo moeilijk om afscheid te nemen van de mensen van wie we houden.” Ajax-fans besloten massaal te reageren door Giovanni welkom te heten in onze hoofdstad…

Juan Fernando Quintero (River Plate)

Zuid-Amerika is een regio waar Ajax graag scout naar potentiële sterren. Zowel Quintero als River Plate zou al op de hoogte zijn van de Amsterdamse interesse, maar de hoofdpersoon in kwestie liet zelf weten pas na te willen denken over een transfer naar Europa zodra zijn Argentijnse werkgever hem daartoe verzoekt. De al 27-jarige Colombiaan werd in januari overigens nog te duur bevonden door Ajax, dat misschien anders naar diens prijskaartje kijkt nu Ziyech definitief is verkocht.

Naci Ünüvar (Ajax)

Getuige de vele miljoenen is het natuurlijk aanlokkelijk om voor een toptransfer te gaan als Ajax zijnde. Overmars gaat ongetwijfeld proberen om een nieuwe sterspeler aan te trekken, maar laten we vooral de veelgeroemde jeugdopleiding niet vergeten. Ünüvar maakt een prima ontwikkeling door in het Ajax-shirt en mocht dit seizoen al voorzichtig ruiken aan het eerste elftal. Durft trainer Erik ten Hag het volgend seizoen aan om de dan zeventienjarige Ünüvar door te schuiven op de positie van Ziyech?


Wie zou jij kiezen?

  • Stengs
  • Ihattaren
  • Ndayishimiye
  • Antony
  • Giovanni
  • Quintero
  • Ünüvar
  • Iemand anders
  • Meerdere spelers
4475+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

17:16
6+
Scheidsrechtersbaas Van Egmond stopt om gezondheidsredenen
17:00
33+
Ajax, haal Schreuder naar Amsterdam! | Raad van Aad #41
16:47
75+
‘Feyenoord krijgt kraakhelder Oosting-nieuws’
16:34
14+
Seuntjens bevestigt gesprekken: binnenlandse transfer lonkt
16:21
59+
‘Ontwerp nieuw thuisshirt Feyenoord uitgelekt’
16:04
34+
Go Ahead-speler hekelt: “Ik vind dat ons publiek arrogant wordt”
15:48
67+
Bosz looft PSV’er die 0 minuten speelde in Heerenveen: “Grote toekomst”
15:32
42+
Veerman wijst ploeggenoot waar hij ‘het meest van heeft genoten’ aan
15:16
159+
PSV’er voor 60 miljoen weg? “Strik erom”
15:00
3991+
‘Verrassende transfermove Xavi Simons’
14:47
204+
Hofs vreest voor verdwijnen van licentie Vitesse
14:25
260+
Tuchtcommissie KNVB legt Bergwijn schorsing op
14:00
191+
‘Ajax neemt definitief afscheid van Maduro’
13:48
57+
‘AZ richt pijlen op Zweeds international’
13:24
221+
Klopp spreekt zich uit over Liverpool-keuze Slot
13:12
161+
‘Gaaei verdient bij Ajax een tweede kans’
12:44
455+
Kroes reageert op Ajax-interesse Potter
12:33
228+
Jaap Stam over einde bij Ajax: “Ik was er helemaal klaar mee”
12:29
63+
“Speelstijl van Slot is precies wat ze graag zien op Anfield”
12:12
563+
‘Barcelona-exit voor Frenkie de Jong’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie