Raiola zwengelt revolutie aan: “Het oude systeem is over”

Foto: Raiola zwengelt revolutie aan: “Het oude systeem is over”

Mino Raiola wil verandering brengen in de voetbalwereld. De zaakwaarnemer haalt hard uit richting de FIFA en zegt dat het tijd is voor verandering. In gesprek met Sport/Voetbalmagazine gaat hij in op zijn plannen.

Raiola is druk bezig het systeem vorm te geven. “We willen een nieuw systeem opzetten zodat er in elk geval een keuze is”, legt hij uit. “Daar zijn we nu mee bezig. De FIFA is de FIFA, veel succes ermee. Wij willen er straks niets meer mee te maken hebben. We gaan het zelf doen. De FIFA is over, het oude systeem is over. Dit is de start van een nieuw tijdperk, wij staan aan de basis. Het is tijd voor een revolutie.”

“Toen ik jaren geleden riep dat de FIFA maffia is, werd ik uitgelachen en werd gezegd dat ik gek was”, gaat hij verder. “Ik bedoelde te zeggen: het heeft dezelfde vorm en structuur als de maffia. Het is één corrupte familie, niet gewelddadig, wel heel ondoorzichtig, gericht op het verwerven van macht en controle met grote consequenties voor het voetbal. De mensen die er zitten en de baas zijn houden het corrupte systeem nog steeds in stand.”

Daar wil Raiola verandering in brengen. “De FIFA wil terug naar het totalitaire communisme, ze respecteren de wetten niet die er zijn. Daarom moet er een tweede bond en een ander systeem naast mogen bestaan. Dat is mijn doel: ik wil helpen een betere voetbalwereld te creëren en dwing iedereen kritisch na te denken”, aldus Raiola.

Gaat Raiola de voetbalwereld veranderen?

  • Ja
  • Nee
474+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie