TRANSFERUURTJE: Last-minute megabiedingen bij Ajax en PSV

Foto: TRANSFERUURTJE: Last-minute megabiedingen bij Ajax en PSV

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht.

Nederland:

Binnen- en buitenlandse media zijn heel stellig over Donny van de Beek en Real Madrid, maar feit is dat er nog altijd geen witte rook is. Manchester United ziet om die reden nog steeds kans om toe te slaan. Volgens The Times blijft United concreet geïnteresseerd in de Ajacied. De club uit Manchester zou een bod voorbereiden, al is het onduidelijk of dat nog deze maand gaat gebeuren. Ajax hoopt naar verluidt een bedrag van 50 tot 60 miljoen euro te verdienen aan Van de Beek.

Ajax-watcher Freek Jansen ziet het niet gebeuren dat Jorge Carrascal snel naar Amsterdam verhuist. Volgens de AD-journalist staat zijn naam zeker op het lijstje, maar is er van concrete ontwikkelingen geen sprake. “Het is wel een beetje op waarheid gestoeld. Je checkt die dingen een beetje en hij staat op lijsten. Maar er staan zoveel spelers op lijsten”, vertelt Jansen in de Pantelic Podcast. “Ik kreeg door dat het op dit moment niet direct aan de orde zou zijn, maar dat hij wel op een lijst staat. Het is met transfers heel moeilijk te plaatsen, want het kan snel veranderen.”Het is al crisis in het Philips Stadion en dan gaat óók nog eens het gerucht dat Leicester City Steven Bergwijn nog over wil nemen van PSV. Het wordt logischerwijs echter heel erg moeilijk om tot een deal te komen in de laatste week van de transferwindow. De Eindhovenaren kunnen het naar hun achterban niet maken om de aanvaller ook nog eens te verkopen, maar dat betekent niet dat er geen minuscule opening te vinden is. Volgens de Engelse roddelmedia kan technisch manager John de Jong namelijk op andere gedachten gebracht worden met een bod van méér dan 60 miljoen euro.

Het ziet er alleszins naar uit dat Feyenoord Róbert Bozeník over gaat nemen van MSK Zilina. In Nederland is de spits natuurlijk een grote onbekende, maar Ryan Koolwijk speelt voor AS Trencín in de Slowaakse competitie en kent hem dus wel. In een interview met De Telegraaf zegt hij over de spits: “De interesse van Feyenoord is natuurlijk niet voor niets, maar eerlijk gezegd is er juist in de competitie niet zoveel van hem blijven hangen bij mij. Toen ik tegen hem speelde, dacht ik niet van: wow! Dat had ik bijvoorbeeld wel bij een spits van Slovan Bratislava, Andraz Sporar, die is gekocht door Sporting Lissabon. Daar droop de kwaliteit van af.”

Buitenland:

Virgil van Dijk is dusdanig belangrijk voor Liverpool dat de kans natuurlijk héél erg klein is dat de Reds hem laten gaan. Toch is er sluimerende interesse van Real Madrid, dat in zijn maag zit met Sergio Ramos, die meer en meer op leeftijd begint te raken en steeds blessuregevoeliger wordt. Volgens de Spaanse roddelmedia heeft De Koninklijke via een tussenpersoon een balletje opgegooid bij het management van de aanvoerder van het Nederlands elftal. Naar verluidt zijn de Madrilenen echter van een koude kermis thuisgekomen, want Van Dijk is van onschatbare waarde voor de nummer één van de Premier League. Zijn transferwaarde wordt momenteel geschat op 100 miljoen euro, maar Liverpool vraagt natuurlijk vele malen meer. De precieze vraagprijs van de Reds is niet bekend, maar het zou zomaar eens zo kunnen zijn dat we aan het dubbele moeten denken, zeker in het huidige transferklimaat: 200 miljoen euro dus.

Robin van Persie had opnieuw actief kunnen zijn op de voetbalvelden. Vincent Kompany heeft tevergeefs geprobeerd om de Nederlander te verleiden tot een dienstverband bij Anderlecht. Van Persie speelde in september nog mee in de testimonial van Vincent Kompany bij Manchester City. “Het was een heerlijke avond”, vertelt de oud-international aan Ziggo Sport. “Het was ouderwets genieten met alleen maar topspelers op het veld. Na zeventig minuten begon ik overal pijn te krijgen, maar ik wilde dat veld niet af.” Kompany bleek enorm onder de indruk. “Een dag erna belde hij me op. Hij was ervan overtuigd dat ik hem kon helpen bij Anderlecht. Ik zag het als een mooi compliment dat hij me benaderde, maar ik werd die ochtend wakker met pijn in mijn kuiten en wist dat ik er niet meer aan moest beginnen”, aldus Van Persie.

Gaat Ajax nog een speler halen?

  • Denk het wel
  • Denk het niet hoor
721+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie