Studie bewijst: Kylian Mbappé is gigantisch veel geld waard

Foto: Studie bewijst: Kylian Mbappé is gigantisch veel geld waard

Lionel Messi van FC Barcelona en Cristiano Ronaldo van Juventus worden nog altijd door velen gezien als de beste twee voetballers ter wereld. Kylian Mbappé nadert echter met rasse schreden: volgens een studie van het CIES is hij al de speler met de hoogste transferwaarde.

Voetbal International schrijft op woensdagmorgen: “Het contract van Mbappé loopt in de zomer van 2022 af en de sneltrein staat naar verluidt hoog op het verlanglijstje van Real-voorzitter Florentino Pérez. Hij weet echter dat hij zeer diep in de buidel zal moeten tasten om de komst van Mbappé mogelijk te maken. In de Spaanse media werd de afgelopen maanden gespeculeerd over een transfersom van liefst 300 miljoen euro.”

Het blad vervolgt: “Dat is iets meer dan wat Mbappé volgens onderzoek van het International Centre for Sports Studies (CIES) waard is. Dit Zwitserse onderzoeksbureau komt jaarlijks met een lijst met meest waardevolle spelers en Mbappé staat dit jaar bovenaan. Hij vertegenwoordigt volgens het algoritme van CIES (dat onder meer kijkt naar de prestaties van een speler bij club en land, leeftijd, positie, competitie waarin de speler actief is en de economische kracht van de club waar hij speelt) een transferwaarde van 265,2 miljoen euro.”

Raheem Sterling van Manchester City staat op plaats twee met een transferwaarde van 223,7 miljoen euro. Ook Mohamed Salah van Liverpool doet het goed met 175,1 miljoen euro. Een opvallende nummer vier: Jadon Sancho van Borussia Dortmund zou al 168,9 miljoen euro waard zijn…

Klopt dit?

  • Wat mij betreft wel
  • Wat mij betreft niet
162+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie