SN EXCLUSIEF: Wat vindt John van Zweden van transfer Narsingh naar ‘zijn’ Swansea City?

Foto: SN EXCLUSIEF: Wat vindt John van Zweden van transfer Narsingh naar ‘zijn’ Swansea City?

PSV en Swansea City bezegelden gisteren de transfer van Luciano Narsingh, die Eindhoven voor ruim vier miljoen euro verruilt voor Wales. Wij belden met John van Zweden, voormalig aandeelhouder en vooral groot supporter van Swansea, wat hij van de nieuwste aanwinst van zijn club vindt.

[b]Door: Benjamin Hagen[/b]

“Ik ben zeer enthousiast en heb veel vertrouwen in hem. Ik snap ook niet dat er door PSV-fans wel eens zo raar over hem werd gedaan. Hij leverde enorm veel assists en was vaak belangrijk”, vertelt de Hagenaar vlak voor hij het vliegtuig richting Wales instapt aan ons. De [i]Behangkoning[/i] wijst ons erop dat Narsingh zelfs record-aangever van de Eredivisie is, sinds de start van het seizoen 2011/2012. Hij gaf sindsdien al 43 assists in de Nederlandse competitie.

“Ik vind hem een veelbelovende aanwinst. De eerste aanwinst van de nieuwe trainer (Paul Clement, red.). Het is alleen te hopen dat hij blessurevrij blijft, maar ik vind Narsingh een uitstekende speler voor de Premier League. Ik ben erg blij met hem.”

Van Zweden speelde zelf ook nog een rolletje in de komst van de flankspeler. “De voorzitter van Swansea vroeg me wel naar wat ik van hem vindt, ja. Natuurlijk heb ik daar in feite niks over te zeggen, dus als ik Narsingh een koekenbakker had gevonden wil dat niet zeggen dat ze hem dan ook niet halen. Maar bij Nederlandse spelers informeren ze wel vaak even bij me.”

[img]//uploads/john-van-zweden(1).jpg[/img]

Zo ging dat ook met Mike van der Hoorn. “Al was dat wel even wat anders. Hij presteerde natuurlijk slecht bij Ajax, de supporters kotsten hem uit. En Van der Hoorn is ook niet gehaald omdat hij een wereldvoetballer is, laten we eerlijk zijn. Maar we hadden een extra centrale verdediger nodig, en Mike doet het gewoon prima. Hij staat vrij vaak in de basis, ook wel eens als stormram in de spits, en heeft al een doelpuntje te pakken. Dan doe je het niet slecht, toch?”

Na twintig wedstrijden staat Swansea één na laatste (enkel Hull City doet het nog slechter), dus goede prestaties van Narsingh, Van der Hoorn en ook Leroy Fer zijn hard nodig. “Nu moeten de resultaten natuurlijk nog beter gaan worden, want die zijn gewoon kut. Te beginnen met de wedstrijd tegen Arsenal, die gaan we pakken!” De aftrap van het duel met de Londenaren staat op zaterdagmiddag 16:00 uur Engelse tijd.

Is Narsingh een goede aanwinst voor Swansea City?

  • Ja
  • Nee
255+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

17:00
0+
Ajax begint bovenaan, VOLGEVRETEN PSV’ers en 5 over 12 voor Vitesse | Twee Viertje met Aad #81
16:45
28+
‘Denk niet dat PSV open staat voor salonremise’
16:30
80+
Mark van Bommel trekt Antwerp-deur achter zich dicht
16:13
23+
Arsenal brengt slecht nieuws over Miedema
16:07
52+
‘PSV identificeert topkandidaat voor versterking defensie’
15:48
57+
‘Ten Hag kan Man United verruilen voor nieuwe topclub’
15:34
171+
‘Transfer binnen Eredivisie lonkt voor Bas Kuipers’
15:20
72+
Slot geeft update over status met Liverpool
15:00
167+
Feyenoord bevestigt rampscenario Mats Wieffer
14:45
136+
Vitesse bereikt gigantische mijlpaal
14:32
344+
‘Dreun voor Noa Lang’
14:15
77+
Opsteker voor NEC: ‘Ajax en PSV-target snel terug’
14:00
89+
Vermoedelijke ‘kampioensopstelling’ PSV
13:42
4326+
‘Allerslechtste’ Vandaag Inside-gast met grond gelijkgemaakt
13:28
88+
Frenkie de Jong-wens voor Ten Hag: “Nodig voor Ajax-stijl”
13:13
32+
Dit is de beste speler in de Premier League
12:59
182+
Transferdomper voor FC Utrecht
12:43
75+
Bakayoko geniet van Eredivisie-sensatie: “Hoe hij dat doet, pff…”
12:29
3016+
‘Van Bommel heeft groot nieuws voor Feyenoord’
12:15
2351+
‘Daley Blind-drama voor Oranje’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie