Koeman: “Heb kunnen ervaren dat Hongarije een voetbalgek land is”

Soccernews

Erwin Koeman denkt dat het Nederlands elftal het niet makkelijk gaat krijgen tegen Hongarije. Oranje neemt het aanstaande vrijdag en volgende week dinsdag voor de EK-kwalificatie op tegen de Hongaren. De voormalig profvoetballer was twee jaar de bondscoach van het land, maar na tegenvallende resultaten is hij ontslagen.

Roland Juhász van Anderlecht en Balázs Dzsudzsák van PSV zijn zo’n beetje de besten van de selectie. Verder zijn er enkele talenten die ik ook al selecteerde toen ik bondscoach was. Het is natuurlijk een jonge ploeg. Er staat nu een Hongaarse coach aan het roer. Die zal andere inzichten hebben dan ik”, zegt de oud-trainer van Feyenoord en RKC Waalwijk tegenover [i]OnsOranje[/i].

De mensen in Hongarije gaan het voetbal steeds belangrijker vinden. “Ik heb kunnen ervaren dat het een voetbalgek land is”, gaat hij verder. “Bij wedstrijden waarin de tegenstander aansprekend is of als er kans is op succes, dan zitten de stadions helemaal vol. Ik verwacht dat er tegen Nederland veertigduizend mensen op de tribune zitten. Toen wij voor het WK belangrijke kwalificatiewedstrijden speelden, zaten de stadions ook afgeladen vol. Dan zie je dat het voetbal leeft.”

De oud-middenvelder denkt niet dat de Hongaren zich gaan kwalificeren voor het EK van 2012. “Ze staan er nu best goed voor, maar vergeet niet dat ze als enige in de poule nog tegen Nederland moeten spelen. Zweden staat er net achter en ik schat dat land toch hoger in”, besluit hij.

0 Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie