Zian Flemming

Leeftijd: 25

Het laatste nieuws over Zian Flemming

Zian Flemming is een aanvallende middenvelder annex aanvaller uit Nederland. Sinds de zomer van 2022 staat hij op de loonlijst bij het Engelse Millwall.

  • Flemming speelt momenteel voor Millwall
  • Hij doorliep de jeugdopleiding van Ajax
  • De middenvelder/aanvaller speelde voor PEC Zwolle, NEC en Fortuna Sittard

Clubcarrière

Flemming werd op 1 augustus 1998 geboren in Amsterdam. Hij speelde voor de amateurs van ZSGOWMS en RKSV Pancratius. In 2008 maakte de aanvallend ingestelde speler de overstap naar de jeugdopleiding van Ajax, hoewel ook Feyenoord interesse toonde. In zijn geboortestad doorliep Flemming het volledige traject.

Ajax

Flemming debuteerde op 1 september 2017 in het betaald voetbal. Met Jong Ajax boekte hij een 0-3 overwinning op Jong PSV, mede dankzij een doelpunt en een assist van zijn voet. In totaal speelde de Amsterdammer dat seizoen 25 wedstrijden (zes doelpunten) voor het beloftenteam en daarmee had hij een aandeel in het behaalde kampioenschap van de Eerste Divisie.

Debuteren voor Ajax 1 deed Flemming niet. In de zomer van 2018 maakte hij de overstap naar PEC Zwolle.

PEC Zwolle

Flemming debuteerde op 10 augustus 2018 in de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen (2-3 nederlaag) voor de hoofdmacht van PEC Zwolle. Voor de Blauwvingers produceerde hij dat seizoen zes doelpunten in 28 officiële wedstrijden, maar imponeren deed de Amsterdammer niet. Flemming vertrok na augustus 2019 na nog vier Eredivisie-wedstrijden te hebben gespeeld in PEC-tenue.

NEC

In september 2019 streek Flemming op huurbasis neer bij NEC, dat op dat moment in de Eerste Divisie speelde. Op 13 september van dat jaar debuteerde hij in de uitwedstrijd tegen FC Den Bosch (2-2) voor de Nijmeegse club. In 24 competitiewedstrijden produceerde de Amsterdammer dertien doelpunten. Maar liefst acht doelpunten maakte Flemming in de laatste zeven wedstrijden van het seizoen.

Fortuna Sittard

Flemming vertrok in de zomer van 2020 definitief bij PEC Zwolle. De middenvelder annex aanvaller werd verkocht aan Fortuna Sittard, waar hij op 12 september debuteerde in de met 2-0 verloren uitwedstrijd tegen FC Twente. Gaandeweg het seizoen werd Flemming steeds belangrijker voor de Limburgers. Met vijftien doelpunten en zeven assists beleefde hij een uitstekend debuutseizoen in Fortuna-shirt.

Fortuna Sittard eindigde in het eerste seizoen met Flemming als elfde in de Eredivisie, maar in zijn tweede contractjaar ging het een stuk lastiger. Op 15 mei 2022 besliste Flemming de uitwedstrijd tegen NEC (0-1) door het enige doelpunt te maken én in extremis een bal van de doellijn te halen, waardoor zijn team ternauwernood op het hoogste niveau actief bleef. Het betrof zijn twaalfde treffer in 28 competitieduels.

Zian Flemming-Millwall
(Pro Shots)

Millwall

Na twee seizoenen vertrok Flemming bij Fortuna Sittard. In eerder stadium weigerde de club hem te laten vertrekken naar Nottingham Forest, maar in de zomer van 2022 lukte het Millwall wel om een deal te sluiten met de eredivisionist. Hij debuteerde hier op 30 juli in de thuiswedstrijd tegen Stoke City (2-0 zege). Flemming speelde in zijn debuutseizoen voor het Championship-team 44 officiële wedstrijden, waarin hij vijftien keer wist te scoren.

Laatste update: 3 juni 2023

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie