CJ Egan-Riley

Leeftijd: 21

Het laatste nieuws over CJ Egan-Riley

Conrad Jaden Egan-Riley is een Engelse verdediger met Ierse en Jamaicaanse roots. In januari 2024 maakte hij de overstap van Burnley naar PSV, dat ook een optie tot koop bedong.

  • Egan-Riley speelt momenteel voor Jong PSV
  • De verdediger is gehuurd van Burnley
  • Eerder speelde hij voor Manchester City en Hibernian FC
  • Egan-Riley was jeugdinternational voor Engeland
  • Hij heeft ook de Ierse en Jamaicaanse nationaliteit

Clubcarrière

CJ Egan-Riley werd op 2 januari 2003 geboren in Manchester. Op zevenjarige leeftijd sloot de verdediger zich aan bij Manchester City, waar hij de volledige jeugdopleiding doorliep. Op 21 september 2021 maakte hij zijn officiële debuut in de League Cup-wedstrijd tegen Wycombe Wanderers (6-1 overwinning). Manager Pep Guardiola liet hem de volle negentig minuten aantreden. Egan-Riley mocht eveneens debuteren in de Champions League en de Premier League, respectievelijk tegen Sporting Portugal en Newcastle United.

Transfer naar Burnley

Vincent Kompany werd in de zomer van 2022 aangesteld als manager van Burnley. De club uit het Championship besloot zich te versterken met Egan-Riley, die een vierjarig contract ondertekende bij The Clarets. Hij maakte zijn debuut in de League Cup-wedstrijd tegen Shrewsbury Town (0-1 overwinning). Vier dagen later volgde zijn competitiedebuut op bezoek bij Wigan Athletic (1-5 overwinning). Tot en met januari 2023 liep de teller op naar zes officiële wedstrijden, waarvan de helft in het Championship.

Egan-Riley maakte begin 2023 op huurbasis de overstap naar de Schotse voetbalclub Hibernian FC. De rechtspoot maakte op 31 januari 2023 zijn debuut in de Scottish Premiership-wedstrijd tegen Ross County (1-1). In totaal speelde hij veertien officiële wedstrijden voor The Hibs, waarvan vier in de kampioensronde. Als nummer vijf van de ranglijst kwalificeerde zijn team zich voor de voorrondes van de Conference League.

Bij zijn debuut voor Jong PSV (Pro Shots)

Verhuur aan PSV

In het seizoen 2023-2024 werd Egan-Riley door het inmiddels gepromoveerde Burnley verhuurd aan PSV, dat ook een koopoptie bemachtigde. De verdediger werd in eerste instantie toegevoegd aan Jong PSV. Voor dit team maakte hij op 9 februari 2024 zijn debuut in de Keuken Kampioen Divisie tegen FC Emmen (3-0 nederlaag).


Interlandcarrière

Egan-Riley doorliep verschillende jeugdelftallen van Engeland. Ook kwam hij één wedstrijd uit voor Ierland -16.

Laatste update: 13 februari 2024

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie