CJ Egan-Riley

Leeftijd: 21

Het laatste nieuws over CJ Egan-Riley

Conrad Jaden Egan-Riley is een Engelse verdediger met Ierse en Jamaicaanse roots. Hij speelt momenteel voor Burnley, dat hem de eerste helft van 2024 aan PSV verhuurde.

• Egan-Riley speelt momenteel voor Burnley
  • De verdediger kwam in 2024 een halfjaar uit voor Jong PSV
  • Eerder speelde hij voor Manchester City en Hibernian FC
  • Egan-Riley was jeugdinternational voor Engeland
  • Hij heeft ook de Ierse en Jamaicaanse nationaliteit

Clubcarrière CJ Egan-Riley

CJ Egan-Riley werd op 2 januari 2003 geboren in Manchester. Op zevenjarige leeftijd sloot de verdediger zich aan bij Manchester City, waar hij de volledige jeugdopleiding doorliep. Op 21 september 2021 maakte hij zijn officiële debuut in de League Cup-wedstrijd tegen Wycombe Wanderers (6-1 overwinning). Manager Pep Guardiola liet hem de volle negentig minuten aantreden. Egan-Riley mocht eveneens debuteren in de Champions League en de Premier League, respectievelijk tegen Sporting Portugal en Newcastle United.

Transfer naar Burnley

Vincent Kompany werd in de zomer van 2022 aangesteld als manager van Burnley. De club uit het Championship besloot zich te versterken met Egan-Riley, die een vierjarig contract ondertekende bij The Clarets. Hij maakte zijn debuut in de League Cup-wedstrijd tegen Shrewsbury Town (0-1 overwinning). Vier dagen later volgde zijn competitiedebuut op bezoek bij Wigan Athletic (1-5 overwinning). Tot en met januari 2023 liep de teller op naar zes officiële wedstrijden, waarvan de helft in het Championship.

Egan-Riley maakte begin 2023 op huurbasis de overstap naar de Schotse voetbalclub Hibernian FC. De rechtspoot maakte op 31 januari 2023 zijn debuut in de Scottish Premiership-wedstrijd tegen Ross County (1-1). In totaal speelde hij veertien officiële wedstrijden voor The Hibs, waarvan vier in de kampioensronde. Als nummer vijf van de ranglijst kwalificeerde zijn team zich voor de voorrondes van de Conference League.

CJ Egan-Riley (Jong PSV)
Bij zijn debuut voor Jong PSV (Pro Shots)

Verhuur aan PSV

In de winterse transferperiode van 2024 verhuurde Burnley hem aan PSV, dat ook een koopoptie bemachtigde. Egan-Riley begon zijn periode in Eindhoven in Jong PSV. Voor dit team maakte de verdediger op 9 februari 2024 zijn debuut in de Keuken Kampioen Divisie tegen FC Emmen (3-0 nederlaag). In het restant van het seizoen speelde hij dertien wedstrijden op Eerste Divisie-niveau, waarin hij één rode kaart pakte. Tot een debuut voor PSV 1 kwam het niet.

Een definitieve overstap bleef medio 2024 uit.

Interlandcarrière CJ Egan-Riley

Egan-Riley doorliep verschillende jeugdelftallen van Engeland. Ook kwam hij één wedstrijd uit voor Ierland -16.

Laatste update: 3 juli 2024