Aanstaande titel tast scherpte PSV aan

Foto: Aanstaande titel tast scherpte PSV aan

Voor PSV was het uitduel en tevens de topper tegen Ajax meer een tussendoortje onderweg naar het landskampioenschap. Zelfs een verlies konden de mannen van Peter Bosz zich nog permitteren. Maar een prestigestrijd was het natuurlijk ook. Het werd uiteindelijk een 1-1 gelijkspel.

Eindhovense club verspeelt bij Ajax wederom punten

Het zou stil en rustig blijven in Eindhoven in de laatste dagen tot donderdag rond middernacht toen de winterse transfermarkt op slot ging. Dit bleek niet helemaal waar, want de Eindhovense club roerde zich op een bepaalde moment toch nog even door de Engelse verdediger Conrad Jaden Egan-Riley van Burnley te huren (met een optie tot koop) en de eerder zelf verhuurde Richard Ledezma per direct terug te halen naar Brabant.

Dé naam die op en rondom De Herdgang echter het meeste viel in de voorbije etmalen, was die van Exxcelsior-aanvaller Couhaib Driouech. Deze buitenspeler volgestopt met weergaloze acties was zelfs al in Eindhoven om zijn krabbel te gaan zetten onder een nieuw contract, als opvolger van de naar Union Berlin vertrokken Yorbe Vertessen én de wederom geblesseerde Noa Lang. Het liep echter allemaal compleet anders.

De speler die niet kwam

Driouech kwam zoals gezegd wel, maar tekende uiteindelijk niet bij PSV. De vraagprijs van de Rotterdammers bleek onder andere te hoog, waardoor de op handen zijnde transfer uiteindelijk als een nachtkaars uitging. Bosz liet voorafgaand aan de kraker met Ajax doorschemeren vooral, zoals hij eerder ook al meerdere keren had gedaan, tevreden te zijn met de sterke selectie die hij al het hele seizoen tot zijn beschikking heeft.

Hij is de beste waarmee de oud-prof overigens ooit gewerkt heeft tijdens zijn loopbaan als trainer, zo benadrukte hij nog maar eens. Een slimme zet van Bosz, omdat hij zijn huidige spelersgroep onderweg naar de topper in de Johan Cruijff ArenA nog eens een extra boost aan vertrouwen meegaf. Niet blijven hangen in een teleurstelling over een transfer die niet door was gegaan, maar meteen weer vooruit kijken door alles en iedereen binnen de club.

Het belangrijkste doel, de titel in de Eredivisie, stond immers vooraan in de kopjes van de PSV’ers, terwijl het komende duel in de Champions League, tegen Duitse topclub Borussia Dortmund, ook nog een plekje ergens in hun achterhoofden had. Anders gezegd: er moest en zou gepresteerd gaan worden, voor treuren over het een of ander was simpelweg geen tijd.

Om te beginnen dus in Amsterdam, zaterdagavond. Hoewel de Brabantse gasten, waar de geblesseerden Joey Veerman en Guus Til in de basis ontbraken en Ismael Saibari na zijn avontuur in de Afrika Cup weer was teruggekeerd, de thuisploeg meteen onder druk zette en meer balbezit hadden, waren de het de mannen van John van ‘t Schip die op voorsprong kwamen.

De fout van Schouten

Steven Berghuis stuurde met een magistrale bal Brian Brobbey de diepte in. De Ajax-spits nam het leer verkeerd aan, mocht echter van de weifelende PSV-verdediging draaien, wachten en kijken, waarna de mee opgekomen Berghuis – die simpel mocht weglopen uit de rug van Jerdy Schouten – de openingstreffer binnen kon schieten. Een onnodige en ook fatale fout dus: 1-0.

PSV ging op zoek naar openingen in de formatie van de gastheren. Wie anders dan Luuk de Jong schoot eigenlijk uit het niks, terwijl zijn vaste secondant Josip Sutalo in geen velden of wegen te bekennen was, de 1-1 schuin tegen de touwen. De Eindhovenaren lieten hiermee – nog maar eens – zien effectief te zijn.

En ze wilden hierna nóg meer. Behoudens een kopbal van De Jong, tegen de lat, kwam de Bosz-formatie echter niet meer verder, waardoor er voor de derde keer in korte tijd (gelijkspel bij FC Utrecht en verlies in de KNVB Beker bij Feyenoord) niet gewonnen werd. Is dat reden voor paniek in Eindhoven? Nee, dat (nog) niet. Maar stof tot nadenken is het wel.

Gaat PSV de titel nog verspelen?

  • Ja
  • Nee
356+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

10:57
17+
‘Verrassende wending voor Roger Schmidt’
10:44
4+
Van de Ven baalt na nieuwe dreun: “Wil ik eigenlijk niet naar kijken”
10:27
34+
‘Ajax laat oog vallen op Zweedse middenvelder’
10:13
11+
Ten Hag doet boekje open over mislopen ‘supertransfer’: “Heeft het al bewezen”
10:00
115+
Geloof in Ajax: “We komen snel terug”
09:54
40+
‘Bom onder Conference League-finale’
09:39
8+
Oranje-international zaait vertwijfeling: “Is geen positie voor hem”
09:24
56+
‘Opvolger Vandaag Inside dient zich aan’
09:09
275+
Driessen loopt he-le-maal leeg over ‘Ajax-tafel’
08:52
166+
‘Xavi Simons betrokken in dubbeldeal’
08:33
48+
’70 miljoen-vervanger voor Antony’
08:17
55+
Frimpong reageert op Oranje-stelling: “Bondscoach moet maar beslissen”
08:00
414+
Pasveer hakt knoop door over Ajax-toekomst
23:31
55+
Chelsea dwarsboomt wederom CL plannen Tottenham
23:06
35+
Karsdorp gruwelijk in de fout, Koopmeiners verzorgt assist op Europese avond
22:52
294+
Zorgen om aanblijven FC Twente sterkhouder
22:11
99+
Feyenoord oefent tegen Benfica
21:23
446+
Theo Janssen blij met NEC supporters
20:55
1162+
‘Liverpool-leegloop dreigt voor Arne Slot’
20:21
68+
FC Twente maakt het bovenin weer ontzettend spannend
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie