Shurandy Sambo

Leeftijd: 22

Het laatste nieuws over Shurandy Sambo

Shurandy Sambo is een Nederlandse rechtsback van Curaçaose afkomst. In het seizoen 2022-2023 werd hij door PSV uitgeleend aan Sparta Rotterdam.

  • Sambo speelt momenteel voor PSV
  • De verdediger won in 2024 de landstitel in Eindhoven
  • Hij speelde een jaar eerder op huurbasis voor Sparta Rotterdam

Clubcarrière Shurandy Sambo

Shurandy Ruggerio Sambo werd op 19 augustus 2001 op de wereld gezet in Geldrop. In zijn geboorteplaats speelde hij voor amateurclub SV Braakhuizen, waar hij zich in de kijker speelde bij PSV. In 2009 maakte de vleugelverdediger de overstap naar de jeugdopleiding in Eindhoven.

Debuut voor PSV

Sambo doorliep de jeugdopleiding van PSV. Op 31 januari 2020 maakte hij zijn professionele debuut in de doelpuntloze Keuken Kampioen Divisie-wedstrijd tegen Jong Ajax. De verdediger speelde dat seizoen in totaal acht wedstrijden op het tweede niveau van Nederland. Dat hadden er meer kunnen zijn, maar door de coronapandemie werd de competitie voortijdig afgebroken.

Sambo werd in het seizoen 2020-2021 een vaste waarde bij Jong PSV door 35 keer op te draven in de Keuken Kampioen Divisie. Met vijf doelpunten en zes assists werd de verdediger waardevol voor de Eindhovense beloftenploeg. Op 16 mei 2021 werd Sambo beloond door te debuteren in de A-selectie van PSV, in de uitwedstrijd tegen FC Utrecht (1-1). Hij viel na 77 minuten in voor Armando Obispo.

Shurandy Sambo (Sparta Rotterdam)
In actie voor Sparta Rotterdam tegen Vitesse (Pro Shots)

Huurling bij Sparta

Door een kruisbandblessure speelde Sambo maar één wedstrijd in het seizoen 2021-2022, bij Jong PSV. In de zomer van 2022 besloot de PSV-leiding om hem een seizoen uit te lenen aan Sparta Rotterdam. Op 14 augustus speelde hij als Sparta-debutant tegen AZ (2-3 nederlaag) zijn tweede wedstrijd in de Eredivisie. Sambo veroverde in rap tempo een basisplaats. Zijn eerste doelpunt op het hoogste niveau maakte hij op 15 april 2023 thuis tegen sc Heerenveen (4-0).

Sambo speelde 36 officiële wedstrijden in het seizoen 2022-2023, waarin hij tweemaal scoorde. Met zijn goede spel had de huurling een waardevol aandeel in de zesde plaats van Sparta Rotterdam. Sambo speelde zich in de kijker bij FC Twente en andere clubs, maar sprak de voorkeur uit om voor zijn kans te gaan bij PSV.

Shurandy Sambo (PSV)
In het shirt van PSV (Pro Shots)

Kampioen met PSV

Op 15 augustus 2023 maakte Sambo zijn rentree bij PSV, dat een 1-3 zege boekte op SK Sturm Graz. De rechtspoot kwalificeerde zich met zijn team voor de groepsfase van de Champions League, maar in het miljoenenbal maakte hij geen minuten. Wel had hij met elf Eredivisie-optredens een aandeel in het kampioenschap van 2024.


Interlandcarrière Shurandy Sambo

Sambo doorliep verschillende vertegenwoordigende jeugdelftallen van Nederland. Zijn debuut voor Jong Oranje maakte de verdediger op 25 maart 2023 tegen de leeftijdsgenoten van Noorwegen (3-0 overwinning). Hij speelde enkele dagen later ook tegen Tsjechië (1-1). Bondscoach Erwin van de Looi selecteerde hem eveneens voor het jeugd-EK van die zomer, maar daar bleef zijn teller onaangeroerd.

Laatste update: 22 juni 2024

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie