EK finale:

Spanje

-

Engeland
14 juli 21:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Sambo: ‘Yorbe verdient echt respect, maar ik wilde niet wat hij deed’

Foto: Sambo: ‘Yorbe verdient echt respect, maar ik wilde niet wat hij deed’

Shurandy Sambo verruilt PSV transfervrij voor Burnley. De rechtsback kwam er amper aan te pas het afgelopen seizoen, toch wilde hij in de winter niet vertrekken. Zoals Yorbe Vertessen (Union Berlin) juist wél deed.

Sambo over Vertessen: ‘Hij verdient respect, ook al begreep niet iedereen het’

Sambo werd uiteindelijk kampioen met de club waar hij al 15 jaar actief was. “Alles wat er de afgelopen maanden is gebeurd, was een droom. Echt. Vanaf de f-jes wilde ik dit. Het kampioensfeest heeft alle verwachtingen overtroffen. Het is een van de mooiste dingen die ik ooit heb meegemaakt”, vertelt de rechtsback aan het Eindhovens Dagblad. Vertessen maakte het dus níét van dichtbij mee, hij forceerde een vertrek in januari. “Ik wil daar niet hard over oordelen. Ik vond het jammer voor Yorbe hij nu niet bij het kampioenschap kon zijn, dat wel. Hij is een echte PSV’er, die ook heeft bijgedragen. We hebben zijn keuze gerespecteerd. Ja, hij verdient respect, ook al begreep niet iedereen het. Maar alle spelers gunnen hem echt het allerbeste. Ik wilde zelf absoluut bij de groep blijven en niet weg.”

Ook al kwam hij onder Peter Bosz weinig aan bod. “De trainer is hartstikke eerlijk naar mij geweest. Of ik nou speelde of niet. Ik wist waar ik aan toe was. Tegelijkertijd heeft de coach mij steeds scherp gehouden en elke keer weer verteld dat ik klaar moest staan als er iets met Jordan zou gebeuren. Met PSV heb ik in een seizoen zoveel meegemaakt, dat is een ervaring voor het leven. De assistenten Rob Maas en Stijn Schaars hebben me ook veel geholpen om gemotiveerd te blijven. Het was fijn om met hen te werken. Echt. Ik heb nul hard feelings naar PSV en waarom zou ik ook. De club heeft me zoveel gegeven. Vijftien jaar werk je toe naar een kampioenschap en dan sta je daar ineens. Een ervaring voor het leven.”

Sambo juicht aanstelling Van Nistelrooij bij Manchester United toe

Tot slot bespreekt Sambo de lonkende aanstelling van zijn oud-trainer Ruud van Nistelrooij als assistent bij Manchester United. “Begrijpelijk als hij dat doet. Hij heeft daar een prachtig verleden liggen en het is natuurlijk een schitterende naam. Ik heb er alle vertrouwen in dat de clubleiding alsnog een goede trainer strikt. De afgelopen maanden wist ik dat ik hierheen zou gaan, maar ik vond het niet moeilijk om stil te zijn. Dat de club is gedegradeerd, is jammer. Het verandert aan mijn uitgangssituatie niets. Ik had nog langer bij PSV kunnen blijven en de concurrentie met Jordan Teze aan kunnen gaan, maar het wordt tijd om meer te gaan spelen. Daarom heb ik deze keuze gemaakt.”

Sambo wordt een groot succes bij Burnley

  • Eens
  • Oneens
82+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie