Daley Sinkgraven

Leeftijd: 29

Het laatste nieuws over Daley Sinkgraven

Daley Sinkgraven is een Nederlandse profvoetballer. Hij begon zijn carrière als middenvelder, maar werd later omgeturnd tot linksback. In de zomer van 2023 maakte Sinkgraven de overstap naar UD Las Palmas.

  • Sinkgraven speelt momenteel voor UD Las Palmas
  • Eerder speelde hij voor sc Heerenveen, Ajax en Bayer Leverkusen
  • Sinkgraven begon als middenvelder, maar werd later linksback
  • Ook zijn vader Harry Sinkgraven was profvoetballer

Clubcarrière Daley Sinkgraven

Sinkgraven werd op 4 juli 1995 geboren in het Drentse Assen. Op jonge leeftijd speelde hij voor amateurclubs VV Beilen en MVV Alcides. Zijn talent werd ontdekt door sc Heerenveen, waar hij als D-junior werd opgenomen in de jeugdopleiding. Sinkgraven, wiens vader Harry ook het betaald voetbal haalde, debuteerde in januari 2014 in de A-selectie van de Friezen. In Heerenveense dienst speelde de middenvelder 38 officiële wedstrijden (vier goals, zes assists).

Sukkelend bij Ajax

Sinkgraven speelde op 30 januari 2015 met sc Heerenveen de uitwedstrijd tegen FC Dordrecht (0-0). Na afloop van die wedstrijd werd bekend dat de middenvelder voor zo’n zeven miljoen euro overstapte naar Ajax, waar hij voor vierenhalf jaar plus optiejaar tekende. Sinkgraven maakte op 5 februari 2015 zijn debuut in het shirt van de Amsterdammers gedurende de met 0-1 verloren competitiewedstrijd tegen AZ.

Sinkgraven verloor in het seizoen 2015-2016 zijn basisplaats bij Ajax. Zijn perspectief veranderde in het seizoen 2016-2017 door toedoen van Peter Bosz, die hem eerst als linksbuiten gebruikte en hem daarna omturnde tot aanvallende linksback. In de succesvolle Europa League-campagne wist hij in die hoedanigheid zijn steentje bij te dragen, maar blessureleed gooide roet in het eten. Zo ging de finale tegen Manchester United (0-1 nederlaag) aan zijn neus voorbij.

Door zijn knieblessure stond Sinkgraven een half jaar buitenspel. In oktober 2017 maakte hij zijn comeback in het shirt van Ajax, maar hij bleef daarna sukkelen met blessures en dat ging logischerwijs ten koste van zijn status binnen de selectie. Sinkgraven speelde uiteindelijk 86 officiële wedstrijden in het shirt van de Amsterdammers (één doelpunt, elf assists). Hij speelde twee duels in de Champions League: in de kwartfinale uit bij Juventus (1-2 zege) en in de halve finale thuis tegen Tottenham Hotspur (2-3 nederlaag).

Daley Sinkgraven (Bayer Leverkusen(
In actie voor Bayer Leverkusen (Pro Shots)

Met Bosz naar Bayer Leverkusen

Bij Ajax werd Nicolás Tagliafico een vaste waarde, waardoor de speeltijd van Sinkgraven verder slonk. In de zomer van 2019 maakte hij de overstap naar het Duitse Bayer Leverkusen. Hij kwam in Duitsland opnieuw te spelen onder Bosz, die de clubleiding overtuigde om zo’n vijf miljoen euro neer te tellen. Ook bij onze oosterburen bleef Sinkgraven sukkelen met zijn lichaam. In het seizoen 2020-2021 kende hij statistisch zijn beste jaar met 27 officiële duels (drie assists).

Sinkgraven vertrok in de zomer van 2023 bij Bayer Leverkusen, waar hij op 78 gespeelde wedstrijden bleef steken. Op 11 juli 2023 tekende hij een contract bij het Spaanse UD Las Palmas.

Transfer naar Las Palmas

Op 12 augustus maakte Sinkgraven als linksback zijn competitiedebuut tegen Real Mallorca (1-1). In januari 2024 speelde de linkspoot een ongelukkige rol in de thuiswedstrijd tegen FC Barcelona (1-2 nederlaag). Niet alleen kreeg hij in blessuretijd de rode kaart, maar hij veroorzaakte daarmee ook nog eens de fatale strafschop. Een domper voor de voetballer, die slechts twaalf keer mocht spelen in alle competities.


Interlandcarrière Daley Sinkgraven

Sinkgraven speelde voor verschillende vertegenwoordigende jeugdelftallen van Nederland. Op 7 september 2014 debuteerde hij voor Jong Oranje, dat in de EK-kwalificatiefase met 0-1 verloor van Slowakije. In totaal kwam hij een handvol keer in actie voor dit team.

Laatste update: 29 juni 2024

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie