‘Zorgwekkende’ Feyenoord-trend

Foto: ‘Zorgwekkende’ Feyenoord-trend

Feyenoord kent tot dusver wederom een uitstekend Europees seizoen, maar misdragingen van fans blijven maar als een schaduw er overheen geworpen worden. Ook dit voetbaljaar weer; zo mag Feyenoord tijdens het komende uitduel (achtste finale Europa League) geen uitfans meenemen. Ook moet de Noordzijde leeg blijven tijdens de volgende thuiswedstrijd.

“Heel zuur”, reageert voorzitter Kees Lau van supportersvereniging FSV De Feijenoorder in het Algemeen Dagblad. “Als we Barcelona of een Engelse club mochten loten, dan geef ik je wel op een briefje dat er heel veel supporters als ‘doorsnee toerist’ een kaartje zullen proberen te bemachtigen. Nou Camp zit voor de helft vol met toeristen.”

Ondanks de thuisstraf verwacht Lau ‘gewoon’ een kolkende Kuip. “Het is vooral jammer voor de 10.000 tot 15.000 andere supporters die dan niet aan een kaartje kunnen komen. De Kuip zal kolken. Dat geluid komt er echt wel. Ook al blijft een deel leeg, de steun zal niet anders zijn dan bij andere wedstrijden.”

‘Een kleine groep lijkt maling te hebben aan de gevolgen’

Supporter Rob van Elewout geniet van de sfeer onder Feyenoord-fans, maar betreurt het dat sommigen het telkens verpesten voor de rest. “Die sfeer vind je nergens anders. Maar een kleine groep lijkt maling te hebben aan de gevolgen en dupeert andere supporters. Dat dit besef er niet lijkt te zijn, vind ik wel zorgwekkend, met name als het zo escaleert als in Graz. Dat is niet de manier om je club te steunen.”

Wint Feyenoord de Europa League?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Gaat Feyenoord de EL winnen?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
694+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie