‘Zorgwekkend Xavi Simons-nieuws vanuit Parijs’

Foto: ‘Zorgwekkend Xavi Simons-nieuws vanuit Parijs’

PSV werkt momenteel hard aan een nieuw contract voor Xavi Simons. De sterspeler ligt nog tot medio 2027 vast, maar de Eindhovenaren willen graag de ‘PSG-clausule’ uit de verbintenis wegwerken. Die schrijft voor dat Paris Saint-Germain Simons voor twaalf miljoen euro terug kan halen komende zomer, mocht de speler zelf willen.

Volgens Thierry Granturco, sportrechtenadvocaat en gespecialiseerd in voetbaltransfers, is dat juridisch gezien echter helemaal niet toegestaan. Dat vertelt Granturco aan Culture PSG. “Het is helemaal niet mogelijk voor PSV, de deal was schriftelijk. Ik weet de precieze details niet dus het is ingewikkeld, maar als ik naar de FIFA-regels wijs, is het onmogelijk (voor PSV om de clausule weg te werken met een nieuw contract, red.). Tenzij er nóg een regeling in het contract is opgenomen die wij nog niet kenden.”

Hoe dan ook zal Simons ten alle tijden zelf mogen bepalen waar hij vanaf komende zomer speelt. “Naar alle waarschijnlijkheid staat de prijs al vast. Financieel gezien is een deal al opgelost”, weet Granturco. “Als de speler wil terugkeren naar PSG, zal hij sowieso al weigeren de clausule te laten verwijderen.”

Potentiële wereldtop

Bronnen meldden eerder al aan het Eindhovens Dagblad dat Simons momenteel erg gelukkig is in Eindhoven en dat PSV zichzelf daarom wel kansrijk acht betreft het ‘wegwerken’ van de PSG-clausule. Dit seizoen staat hij al op negen goals en zes assists in 21 officiële optredens voor de club, tegen Feyenoord (2-2) blonk hij andermaal uit.

Valentijn Driessen voorspelde al dat Simons ‘van het niveau Robben en Van Persie kan worden’. “Hij is pas negentien jaar. Daarom kun je niet verwachten dat hij de ploeg de komende veertien wedstrijden op sleeptouw kan gaan nemen, maar er is niemand die bij hem in de buurt kom qua niveau. Af en toe is het treurig om te zien dat hij geen afspeelmogelijkheden heeft als zijn teamgenoten nog in de zestien staan. Dat hij in de top gaat belanden is evident, lijkt me. Hij heeft verschrikkelijk veel kwaliteiten. Dit is een speler die de potentie heeft om het niveau van Robben en Van Persie aan te tikken”, zei Driessen.

Scoort Simons de 1-0 tegen Groningen?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Speelt Simons volgend seizoen nog bij PSV?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
6797+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie