Zestal Ajacieden sprak met fans over uitfluiten spelers

Foto: Zestal Ajacieden sprak met fans over uitfluiten spelers

Zes Ajax-spelers en een supportersdelegatie hebben recent een gesprek gehad over verschillende onderwerpen die spelen in de Johan Cruijff ArenA. Onder meer het uitfluiten van de eigen spelers kwam ter sprake.

Borna Sosa en de Ajax-spelersraad ging gesprek aan met supportersdelegatie

Vijf Ajacieden uit de spelersraad, Gerónimo Rulli, Devyne Rensch, Jordan Henderson, Steven Berghuis en Steven Bergwijn, hadden een ‘goed gesprek’ – aangevuld met Borna Sosa – met een supportsdelegatie. De Kroaat snapt dat de fans kritisch zijn. “Druk van supporters is er altijd wel, maar dit is tot op heden natuurlijk een shitseizoen. Normaal gesproken doorbreek je de negativiteit alleen door succes met een paar zeges op rij. Lukt dat niet, dan wordt elke wedstrijd zwaarder”, stelt de linksback tegenover supportersmagazine Ajax Life.

“Ze gaven onder andere aan dat het voor hen moeilijk is de gehele sfeer in het stadion te beïnvloeden. Je kunt met tweeduizend man wel positief blijven aanmoedigen, maar het lukt niet altijd om iedereen daarin mee te krijgen”, onthulde Sosa. Recent was vooral Kenneth Taylor slachtoffer van fluitconcerten van de eigen aanhang. Een aantal wedstrijden later werd de middenvelder juist extra toegejuicht.

Progressie

Sosa ziet een stijgende lijn bij de dolende Nederlandse topclub. “Ik zie de progressie wel. We komen vanaf de achttiende plek. Het feit dat we daar stonden, gaf lange tijd veel negatieve energie. Dat is andersom bij de ploegen boven ons. Zij leven het hele seizoen veelal in positivisme.”

De linkspoot heeft goed voor ogen wat de ploeg nog wil bewerkstelligen dit seizoen. “Wat we dit seizoen ook bereiken, het is in de ogen van supporters onvoldoende. De ranglijst liegt niet. Het enige wat we nog kunnen doen, is alles geven om er het maximale uit te halen. Ajax moet Europees voetbal halen.”

Goed dat ze daar over praten?

  • Ja, prima hoor
  • Hoeft van mij niet
100+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie