‘Xavi Simons zo snel mogelijk weg bij PSV’

Foto: ‘Xavi Simons zo snel mogelijk weg bij PSV’

Zeker na het vertrek van zowel Noni Madueke (naar Chelsea) en Cody Gakpo (Liverpool) zijn alle ogen bij PSV gericht op Xavi Simons. Het is alleen de grote vraag of het 19-jarige megatalent na de aankomende zomer nog in het Philips Stadion speelt…

In Eindhoven maakt hij natuurlijk wel zijn minuten, waardoor de middenvelder zich kan ontwikkelen, maar of dat ook een reden is om bij PSV te blijven… Mike Verweij zegt in de podcast Kick-off van De Telegraaf: “Dat denk ik niet, dat hij dat denkt. Ik denk dat dat voor Xavi Simons wel heel erg goed zou zijn, maar aan de andere kant denk ik dat hij ook wel weer een volgende stap kan zetten. Of dat nou bij Paris Saint-Germain is weet ik niet, of hij daar aan spelen toekomt. Maar ik vind het wel echt een heel groot talent. Een goede speler inmiddels.”

“Misschien laat hij het daar wel van afhangen”, gaat de journalist verder. “Gaat PSV de Champions League in of de voorronde van de Champions League in, misschien dat hij dan wel blijft. Maar ik vind dat deze jongen wel zo snel mogelijk naar een niveautje hoger moet. Dat kan met PSV, de Champions League in, of bij een andere club.”

Valentijn Driessen: “Die jongen moet gewoon zo snel mogelijk hogerop. Als ik zie hoe hij die goal maakt, dan denk ik: dat is toch gewoon extra individuele klasse. Hoe hij die bal onder controle neemt, uit de lucht met de buitenkant. Dan kun je wel zeggen: het is Twente, maar het is wel Twente, de nummer vijf. En hij doet het vaker in Nederland. Die moet gewoon zo snel mogelijk hogerop, waar hij meer weerstand krijgt.”

“Zo snel mogelijk naar een hoger niveau”

“Of hij niet eerst een dragende speler bij PSV moet worden?”, vervolgt de televisiepersoonlijkheid… “Dan moet je nog tien jaar wachten. Je moet je juist ontwikkelen. Kijk: voetbal is een teamsport maar ook een individuele sport. Nu moet hij PSV vaak bij de hand nemen, maar het is niet iemand die het team draagt. Het is niet de grote persoonlijkheid van: geef mij de bal, ik ben PSV en ik zal het wel eventjes regelen.” Ook Driessen is duidelijk: “Ik vind dat Xavi zo snel mogelijk naar een hoger niveau moet. Dat hoeft niet bij Paris Saint-Germain te zijn, het kan ook bij een andere club.”

Zo snel mogelijk weg?

  • Waarom?
  • Ja…
8400+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie