‘Xavi Simons op weg naar Premier League’

Foto: ‘Xavi Simons op weg naar Premier League’

Xavi Simons heeft mogelijk zijn laatste officiële wedstrijd voor PSV gespeeld. Volgens Voetbal International is Arsenal namelijk concreet om de Oranje-international naar de Premier League te halen.

Enthousiasme bij Arsenal

De middenvelder annex aanvaller kwam in de zomer van 2022 over van Paris Saint-Germain, waar hij nauwelijks speelminuten kreeg toebedeeld. Bij PSV groeide hij razendsnel uit tot een van de dragende spelers van de club. Zo kwam hij tot 19 doelpunten en 8 assists, waarmee hij medetopscorer van de Eredivisie werd.

Bij de meeste topclubs heeft Simons dan ook de interesse gewekt, maar Arsenal wil serieus werk maken van zijn komst. Dan moet het echter wel met een flink bedrag op tafel leggen. Vanwege een clausule in zijn contract mag Paris Saint-Germain hem voor 12 miljoen euro terughalen, maar andere clubs moeten simpelweg de vraagprijs betalen.

Voor Arsenal lijkt dit echter geen enkel probleem te zijn, aangezien de club dit seizoen weer voldoende geld verdiende in de Premier League. Het streed lang voor het kampioenschap, maar moest de landstitel in de slotfase alsnog aan Manchester City afstaan. Volgend seizoen wil het opnieuw een gooi doen, mogelijk met Simons.

Contract Simons bij PSV

PSV blijft naar verluidt hopen dat Simons geen transfer maakt. De Eindhovenaren willen zijn contract het liefst verlengen en opwaarderen, waarbij het de clausule met Paris Saint-Germain eruit wil halen. Het is echter de vraag of hij nog toekomst bij PSV ziet. Waar het nog niet zeker is dat PSV in de groepsfase van de Champions League speelt, was hij het oneens met het vertrek van Ruud van Nistelrooij. De komende periode moet hij daarom een afweging maken, met zijn ontwikkeling als leidraad.

Wint Manchester United in de FA Cup-finale van Manchester City

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Kan Simons de Premier League aan?

  • Ja, ik verwacht het wel
  • Nee, ik denk het niet
2343+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie