Wordt Arjen Robben de redder van FC Groningen?

Foto: Wordt Arjen Robben de redder van FC Groningen?

FC Groningen nam deze week afscheid van technisch directeur Mark-Jan Fledderus, die wordt geslachtofferd voor de sportieve én bestuurlijke malaise dit seizoen. Oud-international Wesley Sneijder was verbaasd, en dan met name over de timing.

Fledderus werd immers vlak ná de transferdeadline ontslagen. “Ik vind het moment wel opmerkelijk. Je zou bijna denken dat er iemand anders in beeld is. Zeker in de situatie waarin Groningen zit, zullen ze het wel snel op de rit moeten krijgen. De chaos is al compleet daar. Waarom nu nog meer chaos creëren? Ik denk dat er snel iemand gaat komen”, reageert Sneijder in Veronica Offside.

De recordinternational van Oranje heeft wel een idee voor de opvolging van Fledderus: “Ik hoop op Arjen Robben. Of hij zou willen? Dat weet ik niet, maar het zou toch mooi zijn voor die club? Hij is daar begonnen. Dat zou fantastisch zijn. Maar ik heb hem nu niet gesproken, nee.”

Qua transfers zou Robben niets uit kunnen richten nu de markt gesloten is, maar Sneijder denkt dat de voormalig topaanvaller wel veel zou kunnen betekenen voor ‘zijn’ FC. “Het motiveren, dat is nu belangrijk.”

Niet meer als speler

De laatste tijd smeekten veel fans Robben nog om een terugkeer als speler. “Dat beschouw ik als een compliment”, reageerde Robben destijds in het Dagblad van het Noorden. “Ik leef ook enorm mee met de club. Maar de situatie is nog precies zo als op het moment dat ik stopte met voetballen.” Hij zit dit seizoen ieder duel op de tribune in de Euroborg, maar het blijft dus bij een rol als supporter. “Ik denk ook veel na over de huidige situatie, heb goed contact met de mensen binnen de club, maar dat is het dan ook.”

In 2021 stopte Robben ‘voor de tweede keer’ als voetballer, het kriebelt sindsdien niet meer. “Dit is mijn club, waar ik me altijd voor in zal blijven zetten. Of dat ooit in een officiële functie zal zijn, weet ik echt nog niet.”

Robben als technisch directeur

  • Doen
  • Niet doen
1107+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie