‘WK-uitblinker speelt zich in kijker van Barça”

Foto: ‘WK-uitblinker speelt zich in kijker van Barça”

FC Barcelona is nog altijd op zoek naar versterking op de rechtsbackpositie. Naar verluidt heeft Barça nu de pijlen gericht op een uitblinker tijdens het WK.

Trainer Xavi Hernandez lijkt nog altijd geen vaste rechtsback gevonden te hebben. Sergiño Dest, die sinds deze zomer werd verhuurd aan AC Milan, lijkt niet in de plannen voor te komen. Verder werd veel gewisseld op deze positie. Onder meer Jules Koundé, Alejandro Baldé, Sergi Roberto en Hector Bellerín kregen speelminuten als rechtsback. Doordat de laatste twee uit dit rijtje een aflopend contract hebben in Camp Nou, kijkt de club al rond naar eventuele vervanging.

Tijdens het WK speelde Josip Juranovic zich in de kijker. De 27-jarige back van Celtic speelde een sterk toernooi en eindigde met Kroatië derde. Volgens Sky Sports heeft dat belangstelling opgeleverd van onder meer Barcelona. Daarnaast zouden Atlético Madrid en twee Premier League-clubs hem ook op de korrel hebben. De 27-voudig international zou voor een relatief lage som zijn op te halen in Glasgow.

Juranovic heeft op Celtic Park nog een verbintenis tot 2026 en is naar verluidt zo’n 7 miljoen euro waard. Door de lange contractduur en het succesvolle WK zou de transfersom wel wat kunnen oplopen. Juranovic is een laatbloeier die in de zomer van 2020 de vaderlandse competitie verliet. Hij verruilde destijds Hajduk Split voor Legia Warschau. Een jaar later maakte hij de move naar Celtic.

Een versterking voor Barça?

  • Denk ik wel
  • Nee hoor
177+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie