Withete Koeman krijgt bericht van UEFA

Foto: Withete Koeman krijgt bericht van UEFA

Bondscoach Ronald Koeman was behoorlijk gepikeerd na afloop van de oefeninterland tussen het Nederlands elftal en Duitsland (2-1 voor Die Mannschaft). Niet over het vertoonde spel, maar wel over de selectieregels met betrekking tot het aankomende Europees kampioenschap.

Ronald Koeman krijgt zijn zin na harde woorden

In principe mag elk land 23 spelers meenemen naar het EK, volgens de voorschriften van de Europese voetbalbond. Koeman ageerde daar echter flink tegen. “Ik vind gewoon dat je 26 spelers moet kunnen selecteren. Ik vind het absurd… Je ziet bij alle landen zoveel blessures. Je gaat naar het einde van het seizoen. Met een selectie van 23 man, als er dan één wegvalt kun je geen elf-tegen-elf meer spelen op de training. De keeper mag je wel inwisselen bij een blessure, maar een speler niet”, zei hij bij de NOS.

Daar voegde de bondscoach aan toe: “We zijn deze periode met 26 spelers begonnen en we eindigen met 22. Op 7 juni moet je de definitieve lijst maken voor het EK. Dat is negen dagen voor de eerste wedstrijd. Als er wat gebeurt in die negen dagen, wat dan? In deze periode van een week zijn we drie jongens kwijtgeraakt aan blessures, nog buiten Brian Brobbey.”

UEFA-workshop

De UEFA heeft klaarblijkelijk geluisterd, want de voetbalbond gaat binnenkort in gesprek met de aan het EK deelnemende landen. Op 8 april zal er een workshop plaatsvinden, waarbij uitbreiding van de selecties een onderwerp is. Luistert het orgaan inderdaad, dan is dat goed nieuws voor verschillende internationals. Spelers als Quinten Timber, Joshua Zirkzee en Georginio Wijnaldum zitten natuurlijk op de wip. Bij 23 spelers zouden zij het kind van de rekening kunnen worden.

Moet de UEFA dit doen?

  • Ja
  • Nee
7454+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie