‘Winter WK Qatar géén uitzondering’

Foto: ‘Winter WK Qatar géén uitzondering’

Het is een gek seizoen dit jaar. De nationale en internationale competities moeten in een recordtempo afgewerkt worden, want in november en december staat het WK in Qatar op het programma. Ondanks de felle kritiek op het evenement, hoeft het niet de laatste keer te zijn dat er een mondiaal eindtoernooi in de winter wordt gespeeld. 

In de zomer is het véél te heet om in Qatar te voetballen. Daarom wordt het nu in de winter verspeeld. Volgens het Algemeen Dagblad hoeft dat niet eens zo onprettig te zijn: “Heel vervelend hoeft dat natuurlijk niet te zijn. Het WK kan een prima afleiding vormen op lange, donkere winterdagen. Misschien gaat de zombiecron-variant van het coronavirus tegen die tijd wel rond en – God verhoede – kunnen we ons huis amper uit. Dan zijn vier wedstrijden per dag een geluk bij een ongeluk.”

Qatar

Misschien kunnen we er wel aan gaan wennen. “Misschien vormt dit WK ook wel een voorbode voor komende toernooien, een soort testevenement. Voor het toernooi in 2030 bereiden Egypte, Griekenland en Saoedi-Arabië een gezamenlijke kandidatuur voor, zo wil het gerucht, kracht bijgezet door 40 miljard Saoedische oliedollars. Ook dat toernooi zou in de winter plaats moeten vinden.”

De krant analyseert verder: “Ook kun je je ook afvragen of het over een jaar of tien, vijftien nog veilig en gezond is om in juli een voetbaltoernooi in een Zuid- Europees land als Spanje of Italië te organiseren. Mensen die er deze zomer waren, weten hoe warm het daar nu al kan worden. Misschien is het wintertoernooi dus wel een blijvertje.”

TIP: Wint Nederland van België? Pak 2.05x je inzet!

Winter WK een blijvertje?

  • Ja, doen
  • Nee, liever niet
116+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie