Wijndal bij Ajax opnieuw kritisch benaderd

Foto: Wijndal bij Ajax opnieuw kritisch benaderd

Owen Wijndal beleeft een teleurstellend debuutseizoen bij Ajax. De linksback kwam afgelopen zomer over van AZ en wist in Amsterdam nog altijd niet te overtuigen, zo vindt ook John Heitinga.

Verbeteringen voor Wijndal

De oefenmeester besloot in de tweede seizoenshelft een periode geen gebruik te maken van Wijndal, maar gaf hem op bezoek bij FC Groningen wel weer minuten. Hoewel de verdediger veel energie in de wedstrijd legde en door een overtreding op hem zelfs een penalty verdiende, is Heitinga van mening dat het nog altijd niet voldoende is.

De hoofdtrainer ziet Wijndal dagelijks op de training in actie en merkt op dat de Nederlander veel kwaliteiten in huis heeft, maar dat dit tijdens wedstrijden niet naar buiten komt. Hij hoopt dat dit komend seizoen gaat veranderen. “Ik zie hem natuurlijk ook op de trainingen. Het is geen makkelijk seizoen voor hem. Ga het maar laten zien”, zo vertelt Heitinga op de persconferentie.

Volgens Heitinga werkte hij weldegelijk hard tegen FC Groningen. Op een aantal aspecten zal Wijndal echter stappen moeten maken. “Hij heeft een aantal keren de achterlijn gehaald. Hij is een aanvallende back, dus dat is positief. Maar je moet ook kijken naar het totaalplaatje. Ik denk dat hij nog veel beter kan.”

Concurrentie voor linksbackpositie

Met het vertrek van Daley Blind in de winterstop leek Wijndal zijn logische opvolger te worden. De afgelopen maanden lieten Youri Baas en Jorrel Hato zich echter positief zien op de linksbackpositie, waardoor het voorlopig afwachten is wie van de drie spelers aankomend seizoen in de basis zal starten.

Kan Wijndal beter dan hij laat zien?

  • Ja, zeker weten
  • Nee, ik denk het niet
436+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie