Voorspelling: Weet Ten Hag te verrassen in North West-derby tegen Liverpool?

Foto: Voorspelling: Weet Ten Hag te verrassen in North West-derby tegen Liverpool?

De North West-derby staat deze zondag op het programma. Manchester United krijgt bezoek van rivaal Liverpool. Met het oog op de titelrace neemt deze ontmoeting een cruciale plaats in voor The Reds. Manchester United bevindt zich ondertussen in een mindere vorm en zou vooral mentaal een overwinning tegen Liverpool goed kunnen gebruiken. De laatste keer dat deze twee teams elkaar tegenkwamen, leverde een waar spektakel op. Kunnen we opnieuw zo’n intens duel verwachten? We blikken hier vooruit op de wedstrijd tussen Manchester United en Liverpool.

Old Trafford

Premier League

7 april 2024

16:30

Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 7 april 2024 16:28.

Manchester United: teaminfo en vorm

Het team van Erik ten Hag presteert momenteel ondermaats in de Premier League. The Red Devils hebben 48 punten behaald in 30 competitiewedstrijden. Hierdoor bedraagt de achterstand op koploper en tegenstander Liverpool 22 punten. Het lijkt een zware opgave te worden om een plek bij de eerste vier te veroveren, die recht geeft op deelname aan de Champions League. Met nog acht speelrondes te gaan in de Premier League is er een gat van elf punten ten opzichte van Aston Villa, de nummer vier in Engeland. Als Ten Hag zijn ploeg nog naar de Champions League wil leiden, zal er in ieder geval moeten worden gepresteerd tegen Liverpool.

Tijdens het midweekse programma van de Premier League reisde United af naar Londen voor een confrontatie met Chelsea. Het werd een uiterst enerverende wedstrijd waarin het team van Ten Hag al na twintig minuten met 2-0 achterstond tegen The Blues. Ondanks deze tegenslag gaven de spelers van United niet op en wisten ze terug te komen dankzij doelpunten van Bruno Fernandes en Alejandro Garnacho. Met nog twintig minuten te spelen, moest Manchester United een voorsprong van 2-3 verdedigen. Helaas slaagden ze hier niet in en diep in blessuretijd, waar maar liefst elf minuten werden bijgeteld, wist Chelsea alsnog de overwinning binnen te slepen. Cole Palmer scoorde in de 90+10e en 90+11e minuut, waardoor het duel eindigde in een 4-3 nederlaag voor Manchester United.

Het spel van Manchester United vertoont de laatste weken wisselingen in niveau. De spelers leveren uitmuntende prestaties af in sommige wedstrijden, terwijl ze in andere wedstrijden teleurstellen. Deze inconsistentie uit zich ook binnen de wedstrijden zelf. Zo kan United in de eerste helft overtuigend optreden om na rust een stuk minder effectief te zijn. Het knotsgekke duel tegen Chelsea illustreerde het gebrek aan consistentie nog maar eens. De laatste overwinning van het team in de Premier League dateert van 9 maart, tegen Everton. Sindsdien heeft de club weinig competitiewedstrijden gespeeld vanwege verplichtingen in de FA Cup.

In die Engelse beker presteerde Manchester United daarentegen sterk. Tegen Liverpool, in de kwartfinale, werd een waar spektakelstuk geleverd waarbij United uiteindelijk met 4-3 won. Na de reguliere speeltijd stond het 2-2, wat resulteerde in verlenging. Harvey Elliott en Marcus Rashford scoorden vervolgens in de eerste helft van de verlenging, waardoor een strafschoppenserie dreigde. Echter, in de 121e minuut wist Amad Diallo uit een counter het winnende doelpunt te maken, wat resulteerde in een explosie van vreugde op Old Trafford. United boekte uiteindelijk een 4-3 overwinning en door de loting van Coventry City in de halve finale, lijkt de weg naar de finale open te liggen.

Bruno Fernandes geeft een assist

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Liverpool: teaminfo en vorm


Liverpool staat er uitstekend voor. Met nog acht speelrondes te gaan in de Premier League nadert het einde van het seizoen langzaam maar zeker. In Engeland lijkt de beslissing over de titel pas in de laatste speelronde te vallen. Koploper Liverpool heeft momenteel 70 punten, terwijl Arsenal en Manchester City respectievelijk 68 en 67 punten hebben behaald. In deze fase van het seizoen kan zelfs één nederlaag of gelijkspel het verschil betekenen tussen het kampioenschap en de tweede plaats voor Liverpool. The Reds zullen dan ook alles in het werk stellen om te winnen van Manchester United.

Op donderdagavond kwam Sheffield United op bezoek. Na een uur te hebben gespeeld stond het 1-1 en leek de ploeg van Jürgen Klopp het lastig te gaan krijgen tegen de hekkensluiter van de Premier League. In het laatste kwartier schakelde de selectie nog een tandje bij. Uiteindelijk werd Sheffield opzijgezet met doelpunten van Alexis Mac Allister en Cody Gakpo, waardoor Liverpool met een 3-1 overwinning van het veld stapte.

In de Premier League presteert Liverpool momenteel uitstekend. Sinds de jaarwisseling zijn er alleen punten verloren tegen Arsenal (3-1 nederlaag) en Manchester City (1-1 gelijkspel). De overige wedstrijden werden allemaal gewonnen. Bovendien hebben The Reds de EFL Cup al op hun naam geschreven. Naast de prestaties in de Premier League maakt de club ook nog kans op de Europa League, wat betekent dat een ‘treble’ nog steeds binnen handbereik ligt voor Klopp en zijn spelers.

Klopp heeft de laatste tijd te maken met aanzienlijke wisselingen in zijn selectie. Met spelers zoals Alisson, Joel Matip, Rhys Williams, Trent Alexander-Arnold, Stefan Bajetic, Thiago, Diogo Jota en Ben Doak die allemaal afwezig zijn vanwege blessures, is de situatie uitdagend. Ondanks het gemis van deze spelers lijkt Liverpool er eigenlijk weinig last van de hebben. Tweede doelman Caoimhín Kelleher presteert bijvoorbeeld uitstekend en heeft al veel punten gepakt voor de club.

Rust/Eindresultaat: Liverpool/Gelijkspel

Vorige ontmoetingen

Het verhaal van de 4-3 overwinning van Manchester United in de FA Cup is inmiddels bekend. Echter hebben beide teams deze jaargang ook al een keer tegen elkaar gespeeld in de Premier League, waarbij het duel eindigde in een doelpuntloos gelijkspel. Manchester United praat liever niet over de ontmoeting in het voorgaande seizoen, toen ze met maar liefst 7-0 werden verslagen door Liverpool. De laatste keer dat Liverpool zegevierde op Old Trafford dateert van 2021.

Wedtip Manchester United – Liverpool

Het zal niemand verbazen dat Liverpool als favoriet wordt beschouwd voor dit duel. Het team van Klopp verkeert in uitstekende vorm en kan een overwinning goed gebruiken in de strijd om de titel tegen Arsenal en Manchester City. Ten Hag heeft echter al twee jaar lang geen nederlaag geleden in eigen huis tegen Liverpool en zal er alles aan doen om deze reeks voort te zetten. Tip: wedden op ‘Gelijkspel’. Deze weddenschap heeft een odd van 4.70 bij Unibet.

Gelijkspel

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie