Voorspelling: kan Feyenoord het gat met koploper PSV verkleinen in een directe ontmoeting?

Foto: Voorspelling: kan Feyenoord het gat met koploper PSV verkleinen in een directe ontmoeting?

Eens in de zoveel tijd heb je een competitiewedstrijd waar iedereen naar uitkijkt. Dit is er zo een. PSV kan een voorsprong van dertien punten pakken en zodoende de schaal al voorzichtig aanraken, terwijl Feyenoord het laatste sprankje hoop wil vasthouden door het gat juist te verkleinen naar zeven punten. In deze voorbeschouwing blikken we vooruit op dé kraker van speelronde 24: PSV – Feyenoord.

PSV: teaminfo en vorm

Waar moet PSV de focus op leggen voor het restant van dit seizoen? Dat is een vraag die Peter Bosz zich ook zal hebben gesteld. Natuurlijk wil hij tijdens elke wedstrijd zo goed als mogelijk voor de dag komen, maar als het erop aankomt zal de coach wellicht de Champions League boven de Eredivisie laten prevaleren. In nationaal verband hebben de Eindhovenaren al een comfortabele voorsprong van tien punten opgebouwd, terwijl men na de 1-1 tegen Borussia Dortmund Europees nog flink aan de bak moet.

Rondom die puntendeling in de Champions League is PSV nationaal prima bezig. De tien punten voorsprong zijn behaald door slechts twee keer punten te verspelen. Dit waren gelijke spelen tegen FC Utrecht en Ajax. Alle andere clubs werden tot nu toe aan de zegekar gebonden. De afgelopen weken gebeurde dit met Almere City (2-0), FC Volendam (1-5), Heracles Almelo (2-0) en PEC Zwolle (1-7). Toch zegt dit niet alles, want Feyenoord is wel een maatje groter natuurlijk.

Het is ook wel duidelijk dat PSV op alle factoren de beste ploeg van de Eredivisie heeft. Verdedigend heeft het weinig hoeven te slikken. In drieëntwintig wedstrijden kregen de Eindhovenaren elfmaal een tegendoelpunt. Maar ook voorin maken de mannen van Bosz veel indruk. De Eredivisiewedstrijden leverden al zevenenzeventig doelpunten op. Luuk de Jong is met tweeëntwintig treffers zelfs leidend topscorer.

De Jong, die drie keer scoorde tegen PEC, zal vanzelfsprekend in de punt van de aanval staan. Achter hem beschikt Bosz nu ook weer over Guus Til, die teruggekeerd is van een blessure. Ismael Saibari en Noa Lang zijn er sowieso niet bij vanwege blessureleed, maar het is ook onduidelijk of Joey Veerman fit genoeg is om tegen Feyenoord te kunnen spelen. Dit zal voor Bosz ook bepalend zijn in de keuze of André Ramalho achterin start, of dat Jerdy Schouten een linie naar achteren schuift.

Luuk de Jong scoort

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Feyenoord: teaminfo en vorm

Deze week is tot nu toe een erg mooie voor Feyenoord en het is de bedoeling dat er nog een extra gouden randje komt met een goed resultaat in Eindhoven. Het lukte donderdag in elk geval de finale van de beker te halen. Dat ging niet zonder slag of stoot, ondanks dat tegenstander FC Groningen een niveau lager actief is. De Rotterdammers vochten zich terug na een achterstand en invaller Ondrej Lingr maakte de beslissende 2-1.

De Europese uitschakeling (voor het derde seizoen op een rij tegen AS Roma) was een knauw voor Arne Slot en zijn spelers, maar zij weten hoe de rug te rechten: door PSV de eerste competitienederlaag aan te smeren. Daarvoor moet het wel wat overtuigender dan het de laatste weken gaat. Zo viel de beslissende 1-0 tegen RKC Waalwijk pas in de slotminuten, hoewel de tegen degradatie strijdende tegenstander al geruime tijd met een man minder stond na een rode kaart.

Daarna volgde een 0-2-overwinning op Almere City, tijdens opnieuw een wedstrijd waar de absolute klasse niet vanaf spatte. Datzelfde kan ook gezegd worden van de bekerpot tegen Groningen, wat in de eerste helft zelfs de bovenliggende partij was geweest. Het positieve aan de resultaten de laatste tijd is wel de verdedigende klasse. Ook met de reguliere reservekeuze Timon Wellenreuter op doel hebben de Rotterdammers in de Eredivisie nu vijf keer op rij de nul gehouden.

Het was niet alleen maar hosanna tegen Groningen. Door een doldwaze inzet van Marvin Peersman ging Calvin Stengs ogenschijnlijk zwaar geblesseerd van het veld. Hij voegt zich bij het rijtje van potentiële basisspelers die met een blessure toekijken, verder bestaande uit Justin Bijlow, Quilindschy Hartman en Gernot Trauner. Marcos López en Igor Paixão maakten weinig indruk in de beker, waardoor invallers Bart Nieuwkoop en Luka Ivanušec hopen op een basisplaats, net als matchwinner Lingr.

Feyenoord houdt de nul

Vorige ontmoetingen

Eerder dit seizoen speelden de clubs al driemaal in De Kuip tegen elkaar. Het duel om de Johan Cruijff Schaal won PSV met 0-1 door een goal van Noa Lang. In de competitie zorgden Ismael Saibari em Olivier Boscagli voor 1-2-zege voor PSV, de tegentreffer van Santiago Giménez ten spijt. In januari nam Feyenoord revanche in de beker, want via een goal van Quinten Timber werd met 1-0 gewonnen. De laatste ontmoeting in Eindhoven was in september 2022, toen PSV een doelpuntrijk treffen met 4-3 won.

Wedtip PSV Feyenoord

Deze twee clubs zijn respectievelijk drieëntwintig en negen wedstrijden op een rij ongeslagen en zullen die reeks willen voortzetten. Maar dat betekent niet automatisch dat het gelijk wordt. Gezien de overtuiging van het spel van de laatste weken, gecombineerd met het thuisvoordeel, geven we de tip ‘PSV wint’. Hiervoor geeft Unibet je een odd van 2.14.

PSV wint

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie