Voorspelling: kan Atlético verrassen in El Derbi Madrileño?

Foto: Voorspelling: kan Atlético verrassen in El Derbi Madrileño?

De derby van Madrid staat op het programma in La Liga. Het Atlético Madrid van onder andere Memphis Depay gaat op bezoek bij stadsgenoot Real Madrid. Met het oog op de titelstrijd is dit vooral voor Real Madrid een belangrijke wedstrijd. Atlético zal met name willen winnen van de eeuwige rivaal om het seizoen wat kleur te geven. In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en odds die helpen bij het wedden op de wedstrijd Real Madrid – Atlético Madrid.

Real Madrid: teaminfo en vorm

De sfeer bij Real Madrid zal momenteel top zijn. In de Champions League werd Liverpool namelijk met 2-5 verslagen. Tijdens deze wedstrijd liet Real Madrid zien waarom je de club nooit af kan schrijven. Zelfs bij een 2-0 achterstand geven de spelers niet op. Dit moraal zullen ze ook nodig hebben in El Derbi Madrileño. In de competitie gaat het namelijk iets minder bij de ploeg. Eigenlijk doet De Koninklijke het prima dit seizoen, maar Barcelona is tot op het heden een klasse apart in La Liga.

In de wedstrijd tegen Liverpool waren er drie spelers geniaal aan de kant van Real Madrid. Vinícius Júnior en Karim Benzema waren beide met twee doelpunten en een assist belangrijk bij de doelpunten. Luka Modrić was misschien wel de allerbeste van het veld. De 37-jarige Kroaat was de baas op het middenveld en was overal en nergens te vinden. Ondanks de leeftijd van Modrić lijkt hij elk jaar nog iets beter te worden.

Tegen Atlético Madrid lijkt Federico Valverde een belangrijke pion te worden. De Uruguayaan staat bij elke topwedstrijd in de basis en is vaak ook beslissend met doelpunten of assists. Het opvallendste aan Valverde is dat de middenvelder vaak op de flank begint om uiteindelijk een overtal op het middenveld te creëren. Daarnaast kan hij met zijn indrukwekkende lopend vermogen ook Modrić en Toni Kroos ondersteunen bij moeilijke momenten.

Vinícius Júnior scoort

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Atlético Madrid: teaminfo en vorm

Atleti is eigenlijk op alle fronten uitgeschakeld voor dit seizoen. De ploeg werd vierde in de Champions League-groepsfase en verloor in de kwartfinale van de Copa del Rey. Verder heeft de club al achttien punten achterstand op koploper Barcelona. Het winnen van El Derbi Madrileño is daardoor een van de weinige waardevolle zaken die de ploeg dit seizoen nog kan behalen. Op het moment dat Atlético deze wedstrijd wint lijkt Real Madrid namelijk ook uitgeschakeld te zijn in de titelstrijd.

Antoine Griezmann lijkt weer op de voetballer van pakweg vier jaar geleden. De Fransman is weer belangrijk voor Atlético en hij beslist eigenhandig de wedstrijden. Zo zorgde hij voor de enige treffer in het duel tegen Athletic Bilbao. Door het doelpunt van Griezmann won de ploeg uiteindelijk met 1-0. Met zeven doelpunten en zeven assists is hij de topscorer en beste aangever van Atlético.

Sinds een aantal weken speelt Memphis Depay ook bij Atlético. De Nederlander kwam over van Barcelona en was met een doelpunt tegen Celta Vigo (0-1) al belangrijk. Memphis is nog niet als basisspeler aan een wedstrijd begonnen. Hij kan tegen Real zijn basisdebuut maken.

Beide teams scoren

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Onderlinge resultaten

In de afgelopen seizoenen is het duidelijk geworden dat Real Madrid over het algemeen El Derbi Madrileño weet te winnen. Van de laatste zeven ontmoetingen wist Atlético er slechts één te winnen. Verder eindigde de wedstrijd eenmaal in een gelijkspel en Real wist de overige vijf wedstrijden te winnen. De laatste overwinning van Atlético in Santiago Bernabéu dateert al uit 2016 toen Griezmann het enige doelpunt van de wedstrijd maakte.

Wedtip Real Madrid – Atlético Madrid

Kijkend naar het hele seizoen en de recente prestaties van zowel Real als Atlético Madrid is het logisch dat Real favoriet is voor dit duel. Atleti is een taaie tegenstander en makkelijk zal het niet gaan, maar De Koninklijken zijn meesters in het winnen van topwedstrijden. Daarom de tip: wedden op ‘Real Madrid wint’. Deze weddenschap heeft een odd van 1.80 bij bet365.

Real Madrid wint

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie