Voorspelling: Ajax gaat op bezoek in Heerenveen op zoek naar zevende Eredivisiezege op rij

Foto: Voorspelling: Ajax gaat op bezoek in Heerenveen op zoek naar zevende Eredivisiezege op rij

De Eredivisie bestaat voor dit seizoen nog uit tien speelrondes. Dit zijn tien wedstrijden waarin Ajax moet proberen de achterstand op Feyenoord goed te maken. Eerst op bezoek in Friesland. In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en odds die helpen bij het wedden op de wedstrijd sc Heerenveen – Ajax.

sc Heerenveen: teaminfo en vorm

Kees van Wonderen hoopt aan het einde van de rit dit seizoen in elk geval een plekje in de play-offs te veroveren. Aangezien de kans groot is dat het bekerticket naar de competitie verhuist, is een eindnotering tussen plek vijf en acht goed voor die doelstelling. Realistisch gezien moet vooral RKC Waalwijk (met één punt voorsprong op sc Heerenveen) het doel zijn om achter zich te houden. Maar dan moet het wel beter.

Want recentelijk kan Heerenveen niet bepaald trots zijn op de vorm. Van de laatste zeven competitieduels werden er liefst vijf verloren, tegen Fortuna Sittard (2-0), Vitesse (1-3), FC Utrecht (1-0), Feyenoord (1-2) en RKC Waalwijk (1-4). De 1-2-zege bij hekkensluiter SC Cambuur en de 3-3 bij FC Twente maken dan niet veel goed. In vier van de laatste vijf wedstrijden scoorden beide teams.

Xavier Mous zal bij afwezigheid van Andries Noppert weer mogen rekenen op een plekje onder de lat. Naast de eerste doelman is ook Sven van Beek er niet bij. Na de 3-3 tegen Twente zullen invallers als Joost van Aken en Osame Sahraoui hopen op een plekje in de basisopstelling. Vooral die laatste, een van de aanwinsten deze winter, kan voor creativiteit zorgen.

No Operators Found

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Ajax: teaminfo en vorm

Het realisme begint toe te slaan bij Ajax. Sinds de Europese uitschakeling tegen Union Berlin ligt de focus vooral op het bij- en inhalen van Feyenoord en zodoende de titel te pakken. Daarvoor is maar één ding het belangrijkste: drie punten elke wedstrijd. Groot was dan ook de opluchting toen achtereenvolgens Vitesse (1-2) en NEC (1-0) verslagen werden. Geen ruime overwinningen, maar wel netjes drie punten.

Want de Europese nederlaag in Berlijn niet meegerekend, heeft Ajax nu zeven keer op rij gewonnen. Zesmaal in de Eredivisie en één keer in de beker. Opvallend is wel dat de Amsterdammers zelden de nul houden. In uitwedstrijden in de Eredivisie lukte dat pas drie keer, waarvan twee keer in augustus vorig jaar. Daarna gebeurde dat nog maar één keer (0-5 bij Cambuur) in negen duels op verplaatsing.

Het is voor Ahmetcan Kaplan fijn dat er wel eens opsommingen van afwezige Ajax-spelers worden gemaakt, want zo horen we zijn naam nog een keer. Verder lijkt de opstelling zo ongeveer in beton gegoten, met inmiddels Calvin Bassey weer terug in de basis en Edson Álvarez op het middenveld. In dat geval dus pech voor Kenneth Taylor en Brian Brobbey, die weer op de bank mogen plaatsnemen.

Ajax houdt niet de nul

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Onderlinge resultaten

Als we kijken naar het recente onderlinge verleden van deze teams, dan hebben de bezoekers een enorm groot voordeel, aangezien de laatste zes ontmoetingen allemaal gewonnen werden. Het doelsaldo is met 2-22 dan ook ruim in Amsterdams voordeel. Eerder dit seizoen speelden de twee al tegen elkaar in de Johan Cruijff ArenA en destijds was Ajax overtuigend met 5-0 te sterk.

Wedtip sc Heerenveen – Ajax

De laatste weken gaat het niet zo overtuigend bij Ajax, maar de punten worden nog steeds binnengehaald. Voeg daaraan toe dat de Friezen ook niet bepaald in topvorm zijn en dat ze voor de bezoekers een van de favoriete tegenstanders zijn en de favoriet is duidelijk. Tip: wedden op ‘Ajax wint met handicap -1’. Deze weddenschap heeft een odd van 2.10 bij Bet365.

Ajax wint met handicap -1

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

0 Votes

*Odds zijn ingevoerd en gecontroleerd op het moment van schrijven en kunnen veranderen na publicatie.

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

15:40
5+
‘Lozano in ruildeal weg bij PSV’
15:24
23+
NEC-iconen tippen: zó is Feyenoord te verslaan
15:09
63+
‘Walgelijk’ Vandaag Inside met grond gelijkgemaakt
14:46
30+
Ten Hag slaakt zucht van verlichting
14:25
63+
“NEC gaat het Feyenoord moeilijk maken”
14:09
65+
‘Zidane keert terug als hoofdtrainer’
14:00
143+
Keert Van Gaal bij Ajax terug als hoofdtrainer?
13:45
54+
‘Drama voor Memphis Depay bij Atlético Madrid’
13:26
117+
‘Deense huurling vertrekt definitief bij Ajax’
13:10
103+
‘Ajax hengelt naar jeugdspeler FC Emmen’
13:00
22+
NEC-helden geven tips voor de bekerfinale | SN Meet Zomer & Leiwakabessy
12:41
107+
Chelsea neemt afscheid van Nederlands talent
12:29
131+
Opbloeiende Brobbey benoemt ‘grote droom’
12:17
315+
Jan Smit oordeelt snoeihard over FC Volendam
12:00
122+
Slot verdedigt: Giménez drastisch achteruit na winterstop
11:47
0+
Voorbeschouwing: kan NEC verrassen en de bekerfinale winnen of pakt Feyenoord de veertiende cup?
11:45
49+
Sierd de Vos onthult ‘bijzondere’ droomgast
11:30
13+
Dumfries als voorbeeld: “Daar kijk ik wel naar op”
11:15
88+
‘Nagelsmann heeft groot nieuws voor Bayern München’
10:59
246+
Italiaanse media lyrisch over Oranje-tweetal: “Overweldigde iedereen”
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie