Voorbeschouwing: wie gaat er met de KNVB Beker vandoor?

Foto: Voorbeschouwing: wie gaat er met de KNVB Beker vandoor?

Beide ploegen grepen dit seizoen naast hun hoofddoel: kampioen van Nederland worden. Die andere vaderlandse hoofdprijs kan voor één van de twee topclubs toch nog wat glans geven aan deze jaargang. In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en odds die helpen bij het wedden op de KNVB Beker-finale 2023 Ajax – PSV.

Ajax: teaminfo en vorm

De grote vraag richting het volgende seizoen is bij Ajax toch vooral wat de nieuwe technisch directeur Sven Mislintat gaat doen. Gaat hij verder met John Heitinga of komt er een andere trainer naar Amsterdam? Wellicht dat een bekerwinst hierover de doorslag kan geven, zeker als de berichtgeving van De Telegraaf klopt dat de toekomst van Heitinga ook contractueel samenhangt met het resultaat in dit duel.

Want de Eredivisie is een gepasseerd station qua kans op succes. Feyenoord staat sowieso te ver voor op de aartsrivalen, maar door de 3-0-nederlaag tegen PSV is ook die club over de Amsterdammers heen gewipt in de tussenstand. Deze finale kan de eenentwintigste beker opleveren voor Ajax, maar zal vooral bepalen of er nog met enige vorm van plezier wordt teruggekeken op deze jaargang.

Het is voor Heitinga vooral de vraag of Devyne Rensch en Mohammed Kudus eventueel weer fit zijn, terwijl hij weet dat Ahmetcan Kaplan sowieso geblesseerd is. Een eventuele rentree van Kudus kan ervoor zorgen dat er weer wat extra creativiteit in de ploeg komt. De trainer moet ook een keuze maken centraal achterin; speelt Édson Álvarez weer naast Jurriën Timber of mag Calvin Bassey blijven staan?

Meer dan 2,5 goals

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

PSV: teaminfo en vorm

Hoewel in Eindhoven genoeg stemmen opgaan dat de titelstrijd nog niet gestreden is, lijkt PSV toch genoegen te moeten nemen met het mislopen van de titel. Maar het seizoen kan alsnog mooi eindigden. Want lukt het om Ajax achter zich te laten in zowel de bekerfinale als de strijd om plek twee, dan mag Ruud van Nistelrooij onder de streep toch spreken van een succesvol eerste seizoen als hoofdtrainer.

Na de bekerwinst van vorig seizoen gaat de ploeg op jacht naar prolongatie. Dat moet mede gebeuren aan de hand van Xavi Simons. De van Paris Saint-Germain overgekomen middenvelder annex vleugelspeler zorgt voor het meeste gevaar van PSV en was ook al vaak beslissend. Dit seizoen was hij in alle competities al goed voor achttien doelpunten en elf assists. Ook tijdens de 3-0-zege op Ajax was hij trefzeker, vanaf de penaltystip.

Mauro Júnior is er nog steeds niet bij, maar het is voor Van Nistelrooij ook nog maar de vraag of Joey Veerman, die ziek was, weer op tijd beter is. Mocht hij niet kunnen spelen, dan zal Érick Gutierrez waarschijnlijk met Ibrahim Sangaré en Guus Til het middenveld vormen. Joël Drommel mag ook in de finale zijn rol als bekerkeeper uitvoeren. Voorin zal Luuk de Jong waarschijnlijk weer geflankeerd worden dor Simons en Johan Bakayoko.

No Operators Found

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Onderlinge resultaten

Als we kijken naar het recente onderlinge verleden van deze teams, dan zien we dat de Eindhovenaren in het voordeel zijn, met vier zeges en twee nederlagen in de laatste zes ontmoetingen. Het doelsaldo is met 12-13 nipt in PSV-voordeel. Dit seizoen ontmoetten de twee clubs elkaar al tweemaal. Ajax verloor in eigen huis met 1-2 en op bezoek in Eindhoven werd het vorige week 3-0.

Wedtip Ajax – PSV

De wedstrijd vorige week kan een goede graadmeter zijn voor de finale. En in die ontmoeting was PSV een heel stuk sterker dan Ajax. Zodoende lijkt het duidelijk wie de favoriet is in De Kuip. Tip: wedden op ‘PSV wint’. Deze weddenschap heeft een odd van 2.88 bij Bet365.

PSV wint

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

0 Votes

*Odds zijn ingevoerd en gecontroleerd op het moment van schrijven en kunnen veranderen na publicatie.

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:44
26+
Bayern München trekt grens: “Kan niet wachten tot Sint-juttemis”
23:29
76+
‘Ajax had Henderson helemaal niet nodig’
23:14
23+
‘Ten Hag richt pijlen op centrumspits Real Madrid’
22:48
13+
Oranje-international moet geduld hebben voor rentree
22:32
319+
‘Groot Noa Lang-nieuws bij PSV’
22:15
38+
Clubicoon Bayern München spreekt zich uit: “Onmogelijk”
21:46
172+
‘FC Utrecht neemt rigoureus besluit’
21:27
331+
Toptalent kiest voor Ajax: “Geweldig”
21:16
140+
‘Bayern München verrast met nieuwe hoofdtrainer’
20:47
369+
Derksen vreest voor ‘lachwekkend’ besluit Ajax
20:30
103+
‘Xavi blijft bij Barcelona’
20:13
89+
Advocaat laat grote droom uitkomen: “Mega blij”
19:45
419+
‘Feyenoord sluit miljoenendeal met Qatarees bedrijf’
19:29
229+
Henk Spaan haalt keihard uit naar Koeman
19:14
198+
Schouten onthult geheim: “Ik zal dat niet snel doen”
18:52
547+
‘Ajax gaat voor voormalig PSV-target van 15 miljoen’
18:31
57+
Gedrag Vinícius blijft kritiek opleveren: “Mensen proberen je op te naaien”
18:20
94+
Joey Kooij, doe niet zo BAZIG! | Raad van Aad #39
18:10
37+
Excelsior-doelman stopt op 29-jarige leeftijd en richt zich op trainersvak
17:50
108+
Oosting baalt van situatie ‘absolute teamplayer’ Brenet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie