Voorbeschouwing: welke topclub weet de kwartfinale van de KNVB Beker te halen?

Foto: Voorbeschouwing: welke topclub weet de kwartfinale van de KNVB Beker te halen?

De achtste finales van de KNVB Beker worden deze week afgewerkt. Vooral de krakers AZ – Utrecht en Twente – Ajax zullen spannend worden. Daarnaast moeten PSV en Feyenoord ook spelen om zich te plaatsen voor de kwartfinales. De top vijf van de Eredivisie komt in actie, maar welke topclub valt af? In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en odds die helpen bij het wedden op de wedstrijden AZ – FC Utrecht, PSV – Emmen, Feyenoord – NEC en FC Twente – Ajax.

AZ Alkmaar – FC Utrecht

De laatste seizoenen valt AZ de traditionele top drie van de Eredivisie constant aan. Toch dateert de laatste prijs van AZ uit 2013. Toentertijd wist de ploeg de beker te winnen. AZ hoort tegenwoordig bij de Nederlandse top, maar de club zal graag weer eens een prijs winnen. In de Eredivisie staat de ploeg nu tweede achter Feyenoord, maar AZ staat slechts twee punten achter waardoor alles nog mogelijk is. De laatste twee wedstrijden eindigden echter in een gelijkspel. AZ kan de overwinning tegen Utrecht kortom goed gebruiken.

Utrecht neemt het in de beker op tegen AZ. Twee speelrondes geleden streden de twee ploegen tegen elkaar in de Eredivisie. Die wedstrijd eindigde toen in een spectaculaire 5-5. De Domstedelingen staan zevende in de competitie, maar de club is in de topwedstrijden vaak erg gewaagd aan de tegenstanders. In de laatste Eredivisiewedstrijd won Utrecht met 1-0 van Heerenveen. Sinds de aanstelling van Michael Silberbauer zit er meer energie in het elftal van Utrecht. Silberbauer lijkt de juiste snaar te kunnen raken bij de Utrechtse spelers.

Wedtip AZ – FC Utrecht

Vorige week eindigde deze wedstrijd dus in 5-5. De voorspelling is dat het deze keer weer dichtbij elkaar zal zitten. AZ is daarentegen wel stabieler dit seizoen. Uiteindelijk hebben de spelers uit Alkmaar over het algemeen meer individuele kwaliteiten en deze spelers kunnen de wedstrijd gaan beslissen. Tip: wedden op ‘AZ wint’. Deze weddenschap heeft een odd van 1.73 bij Circus.

AZ wint

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

PSV – Emmen

Titelverdediger PSV wist vorig seizoen de KNVB Beker te winnen door Ajax in de finale te verslaan. In de Eredivisie is PSV momenteel afgezakt naar de vierde plek. Doordat alles dicht bij elkaar zit in de Nederlandse top is dat nog geen groot probleem. Koploper Feyenoord heeft namelijk slechts vier punten voorsprong. De topper tussen de Eindhovenaren en de koploper eindigde dit weekend in 2-2. PSV begon goed aan de wedstrijd, maar door een rode kaart glipte de wedstrijd uit handen van de spelers.

Een aantal weken geleden namen deze twee ploegen het ook tegen elkaar op. Emmen wist toen op verrassende wijze met 1-0 te winnen van de Eindhovenaren. Daarna verloor de club van RKC (2-0) en werd er gelijkgespeeld tegen Vitesse (2-2). Emmen steekt zeker niet in de beste vorm, maar de spelers kunnen vertrouwen putten uit de overwinning op PSV.

Onze voorspelling

PSV is natuurlijk de favoriet voor deze wedstrijd. De laatste keer verloor de ploeg van Emmen, maar de spelers zullen er alles aan doen om dat niet nog een keer te laten gebeuren. Xavi Simons is in vorm en zal proberen om PSV bij de hand te nemen. Onze voorspelling is daardoor ‘Meer dan 2.5 doelpunten van PSV’. Deze weddenschap heeft een odd van 2.04 bij Unibet.

Meer dan 2.5 doelpunten door PSV

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Feyenoord – NEC

De Rotterdammers hebben een zwaar programma achter de rug. In de laatste vier competitiewedstrijden nam Feyenoord het op tegen Ajax, FC Twente én PSV. Al deze topwedstrijden eindigden in een gelijkspel. Toch heeft Feyenoord de koppositie weten te behouden door misstappen van andere topteams. PSV kwam op een 0-2 voorsprong in de Kuip, maar Feyenoord wist in het laatste kwartier nog langszij te komen door twee treffers van Alireza Jahanbakhsh.

NEC begon goed aan het seizoen, maar sinds de winterstop gaat het wat minder bij de ploeg. Zo werd er in de laatste drie wedstrijden verloren van Feyenoord (2-0) en Go Ahead Eagles (1-0) en gelijkgespeeld tegen Sparta (1-1). De club heeft slechts 24 doelpunten weten te maken in de eerste twintig competitiewedstrijden. Daarmee hoort NEC bij de zes minst scorende ploegen van de Eredivisie. Dat kan nog voor problemen gaan zorgen bij NEC.

Voorspelling Feyenoord – NEC

Feyenoord heeft alles gegeven in de wedstrijd tegen PSV, maar er moet worden gepresteerd tegen NEC. De laatste onderlinge wedstrijd resulteerde dus in een overwinning voor Feyenoord. Ook nu zijn de Rotterdammers weer favoriet, mede doordat er bij NEC weinig scorende spelers rondlopen. Daarom de voorspelling ‘Beide teams scoren niet’. Deze weddenschap heeft een odd van 1.95 bij BetCity.

No Operators Found

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

FC Twente – Ajax

De laatste nederlaag van Twente dateert van 9 oktober 2022. Sindsdien speelde de ploeg zes keer gelijk en werden de overige zes wedstrijden gewonnen. Door deze uitstekende reeks staat de club nu vijfde in de competitie. Wil FC Twente het de top van Nederland echt lastig maken, dan moeten de remises worden veranderd in overwinningen. Met dertien tegendoelpunten is Twente wel met afstand de minst gepasseerde verdediging van Nederland. Door deze defensieve zekerheid heeft de club dit seizoen al veel punten gepakt.

John Heitinga wist zijn eerste twee wedstrijden als trainer van Ajax met 1-4 en 0-5 te winnen. Deze bekerwedstrijd tegen FC Twente is daarentegen de eerste grote test voor Heitinga en Ajax sinds hij hoofdtrainer is geworden. Tegen de kleinere ploegen weet Ajax weer wat winnen is, maar kan er ook van een stugge ploeg als Twente worden gewonnen? Eerder dit seizoen eindigde de onderlinge confrontatie in een doelpuntloze wedstrijd.

Voorspelling FC Twente – Ajax

FC Twente heeft een erg stabiele verdediging en ondanks dat Ajax in de laatste twee wedstrijden negen doelpunten wist te maken zal deze wedstrijd geen doelpuntenspektakel worden. Beide ploegen lijken elkaar momenteel in balans te houden. Ajax blijft de lichte favoriet, maar hoe de ploeg van Heitinga voor de dag komt is eigenlijk een verrassing. Daarom de voorspelling ‘Minder dan 2.5 doelpunten’. Deze weddenschap heeft een odd van 2.15 bij bet365.

Minder dan 2.5 doelpunten

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie