Voorbeschouwing: Slaat angstgegner Utrecht weer toe tegen Ajax?

Foto: Voorbeschouwing: Slaat angstgegner Utrecht weer toe tegen Ajax?

Februari was geen maand met succes voor Ajax. De Amsterdammers beginnen maart met een lastige thuiswedstrijd in de Eredivisie. FC Utrecht komt namelijk op bezoek. De Domstedelingen behoren tot de angstgegners van Ajax. Weet Ajax dit weekend wel te winnen? In deze voorbeschouwing blikken we met tips en odds vooruit op de wedstrijd Ajax – FC Utrecht.

Ajax: teaminfo en vorm

De Amsterdammers hebben duidelijk geen lekkere maand achter de rug. In totaal werden er zes officiële wedstrijden gespeeld. Er werd geen enkele keer in de reguliere speeltijd gewonnen. In Noorwegen won Ajax uiteindelijk met 1-2 van Bodø/Glimt, maar na negentig minuten stond het gelijk en moest er nog een verlenging aan te pas komen.

Verder werd er nog gelijkgespeeld tegen PSV (1-1), NEC (2-2) en thuis tegen Bodø/Glimt (2-2). Heerenveen (3-2) en AZ (2-0) waren zelfs te sterk voor de Amsterdammers.

John van ‘t Schip heeft het zwaar in de hoofdstad. Hij begon uitstekend bij Ajax en leek het tij te kunnen keren. Nu de club in de voorhoede last heeft van veel blessures lijkt Ajax niet meer vooruit te komen. Zonder Steven Berghuis en aanvoerder Steven Bergwijn kunnen de Amsterdammers niet winnen. Van ‘t Schip heeft ook nauwelijks andere opties op de flanken. Carlos Forbs kan op beide vleugels uit de voeten, maar kan nog niet overtuigen in Amsterdam. Achter Forbs staan een aantal talenten uit Jong Ajax.

In de voorhoede gaat het niet lekker bij Ajax, maar in de achterhoede is het nog erger. Op 25 november wist Ajax voor het laatst de nul te houden in een wedstrijd. Het is echt dweilen met de kraan open in Amsterdam. De aanvallers doen hun best om te doelpunten te maken, maar als de tegenstanders ook veel kansen krijgen is het een onbegonnen zaak voor de aanval van Ajax.

Beide teams scoren: Ja

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

FC Utrecht: teaminfo en vorm

FC Utrecht is bezig met een opvallende opmars. Op 6 oktober werd voor het laatst verloren in de Eredivisie. In de KNVB Beker was Feyenoord (2-1) te sterk in december, maar in de Nederlandse competitie is er dus al maanden niet meer verloren.

Dit succes heeft Utrecht onder andere te danken aan de komst van Ron Jans. Na een dramatisch begin werd de oefenmeester begin september aangesteld door de club. Toen Jans kwam stond FC Utrecht onder de degradatiestreep. Pakweg zes maanden later staat de ploeg achtste. FC Utrecht maakt opeens weer kans op de play-offs van Europees voetbal.

Tegenstander Ajax had een teleurstellende maand februari. Voor FC Utrecht kan dat niet worden gezegd. De Domstedelingen speelden vier wedstrijden en pakten twaalf punten. Er werd gewonnen van Volendam (4-2), Fortuna Sittard (4-0), FC Utrecht (0-1) en Heracles (1-0).

In de winterse transferperiode werd Sam Lammers aangetrokken. De spits is gehuurd van Rangers en komt FC Utrecht dus een tijdje versterken. Hij heeft ondertussen al 7 wedstrijden gespeeld voor de ploeg. Hij is niet beslissend met doelpunten (1 goal), maar Lammers gaf al wel 3 assists.

Ruststand: FC Utrecht staat voor

Vorige ontmoetingen

FC Utrecht is natuurlijk een bekende angstgegner van de Amsterdammers. Eerder dit seizoen eindigde deze wedstrijd in 4-3. Utrecht wist thuis te winnen in een spektakelstuk. In 2021 heeft Utrecht voor het laatst gewonnen in de Johan Cruijff ArenA.

Wedtip Ajax – FC Utrecht

Ondanks de slechte vorm van Ajax en de uitstekende vorm van Utrecht blijft de club uit Amsterdam de favoriet voor dit duel. De problemen bij de club lijken echter nog niet opgelost te zijn. De achterhoede ligt open en Utrecht kan daar zomaar van profiteren. Daarom de tip: wedden op ‘Meer dan 2.5 doelpunten’. Deze weddenschap heeft een odd van 1.60 Unibet.

Meer dan 2.5 doelpunten

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie